Hlavní obsah
Článek

Divadla, koncertní síně i pódia v klubech zejí prázdnotou, až na výjimky stagnuje natáčení nových projektů. Opatření kvůli koronavirové pandemii dopadla na každého z umělecké branže, a potažmo na publikum, fanoušky a diváky.

Divácky oblíbené seriály mají díly předtočené, ani těch ale není neomezené množství. Například Nova už avizovala, že premiérové díly Ordinace v růžové se budou vysílat do 9. dubna, poté televize sáhne do archivu a seriál z lékařského prostředí v programu nahradí reprízy Kriminálky Anděl. Nové díly Ulice pak poběží do 16. dubna, poté je v programovém schématu vystřídá Comeback.

Zatím není jasné, jak dlouho herci nebudou moci na jeviště a před kamery. Po práci se jim samozřejmě stýská. „Těším se na natáčení, asi jako všichni mí kolegové. Těším se na kolegy i na diváky v hledištích. Čas trávíme s manželem a synem doma. Ti na tom vidí to pozitivum, že mě tahle situace donutila se zdokonalit ve vaření,“ říká jedna z hlavních hvězd zmíněné Ordinace Dana Morávková (52).

Její seriáloví kolegové Ivan Lupták, Patrik Děrgel (35) a Markéta Děrgelová pro změnu odjeli z Prahy na chalupu. „Je tady pořád co dělat, opravovat a zlepšovat, ale stýská se mi i po práci v Praze, po profesi, po lidech, které mám rád,“ vzkazuje Lupták.

Mahulena Bočanová (57) využívá volný čas k procházkám do přírody, kde má čas sama pro sebe. „Pořád jsem hudrovala, že moc pracuju, každý den divadlo, natáčení, a teď to mám! Věřím, že se všechno vrátí do normálu, buďme trpěliví, brzy bude zase dobře,“ vzkazuje fanouškům i kolegům.

Pokračování Ordinace přinese s největší pravděpodobností až podzimní sezona, o návratu bude Nova informovat.

Reklama

Další články

Načítám