Hlavní obsah
Článek

Idylická dovolená u moře se Mahuleně Bočanové (57) změnila doslova v horor. Po snědení mušlí totiž její dcera Marinka dostala záchvat a vystrašená herečka pak žádala o radu své přátele na sociální síti.

„Máte někdo zkušenost s tím, že by reakcí na mušle (normálně tepelně upravené) byla otrava, křeče, omdlévání až epileptický záchvat?“ ptala se Mahulena.

Na to jí většina přátel odpověděla, že se nejspíš jedná o alergickou reakci. „Měkkýši jsou alergen A14 a 4 % populace má na jedy azaspiracidy (a saxitoxiny), které těla měkkýšů přirozeně obsahují (ústřic, slávek a škeblí) velmi negativní reakci organismu,“ zněl jeden z komentářů.

K této možnosti se herečka také přiklání. „No už je nikdy nebude, to je jasný. Už jsme objednané na alergologii,“ reagovala pod příspěvkem a dodala, že byla situací zaskočena. „My jsme mušle jedly běžně a často odmalinka. Poslední dva obědy bohužel dost blbá reakce,“ sdělila Bočanová s tím, že už je Marinka naštěstí v pořádku a jen pro klid duše dává dohromady souvislosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám