Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mahulena Bočanová (57) měla svoji dceru Márinku docela pozdě, otěhotněla ve třiceti čtyřech letech. Když moderovala akci pro budoucí maminky, patřila spíš ke starším ženám v sále, setkala se i s otázkami, které ji částečně urazily a částečně rozesmály. Třeba s tou, zda už za ni existovaly papírové pleny.

"Já všechny ty vymoženosti, které mají současné maminky, opravdu už zažila. Márince je patnáct, za mě už bylo všechno, co je teď, opravdu jsem neprala pleny na valše. Možná teď mají holky ještě něco navíc, ale když jsem rodila, tak už jsem měla kompletní servis," řekla nám.

Byla ráda, že patřila věkově spíš ke starším matkám a víc si to tak užila? "Mladé mámy jsou odvážnější a mají daleko méně starostí a trápení, všechno berou víc na lehkou váhu. To je určitá výhoda i v tom, že s dítětem budete kamarád, že má větší šanci, že bude zdravé a maminka je plná síly. Ale zase v mém věku jsem si to daleko víc užila, protože jsem věděla, jaký se stal zázrak," míní herečka.

I to, že je maminkou jedináčka, vnímá z několika poloh. "Mám jenom Márinku, další miminko už nebude. Samozřejmě bych měla ráda dětí plný dům. S Márinkou je víc práce než s běžným dítětem, takže když jsem byla mladší, nedokázala jsem si představit, že bych k ní stíhala ještě jedno dítě. Dneska je mi líto, že nemám dvě nebo tři. Děti mám ráda. Ale pán bůh ví, co dělá, a o to mám větší možnost dát jí víc lásky," svěřila.

Herečka uvažovala i o adopci. "Uvažovala jsme o ní tak vážně, až jsem se radila s odborníky. Tenkrát mi řekli a poradili, a myslím, že to byla dobrá rada, že bych měla adoptovat dítě, až budu žít v kompletní rodině, protože my s Márinkou žijeme samy, tak by to na mě asi byla veliká nálož. Tak jsem se rozhodla, že to nebudu riskovat," přiznala nám.

Mahulena nám vždy říká, že o muže nemá nouzi, nevěří tedy, že by ještě někdy mohla kompletní rodinu utvořit? "Všechno je samozřejmě možné, každým dnem se může stát, že někoho takového potkáte. Ale já jsem strašně složitá na vztah a myslím, že člověk, který má tu odvahu se mnou žít, musí být obrovsky silná osobnost. A takových mužů hodně není. Takže ta chyba není na straně těch kluků. Ti jsou a byli, někteří víc odvážnější, někteří méně. Ale já jsem dospělá, jsem strašně náročná, tvrdohlavá, problematická a není se mnou jednoduchý život. Fakt to chce chlapa s velkým CH, který se mě nebojí a který mě zvládne," myslí si Bočanová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám