Hlavní obsah
Článek

Co mají společného Mahulena Bočanová (57) a Dáda Patrasová (67)? Jednoduše řečeno královský původ, neboť se obě zhostí hlavní role v muzikálu Sněhová královna, který bude mít premiéru v září v pražském Divadle Hybernia. Když se uhrančivé herečky setkaly tváří v tvář, aby probraly svou roli, tak mezi nimi nebyl vidět jedenáctiletý věkový rozdíl, naopak Patrasová se blýskla v hlubším dekoltu, na který si Bočanová netroufla.

Jelikož se budou tyto dvě tmavovlásky alternovat v hlavní roli, zeptali jsme se jich, jak se na svoje kralování těší. Dáda hrála podle svých slov princezny a královny už asi ve třiceti pohádkách, pohádkových seriálech a pořadech pro děti. „Režiséři mi nabízeli různé role, ale musím říct, že nejčastěji to byly opravdu princezny. A z nich mám asi nejraději Královnu Koloběžku I. a samozřejmě Xenii,“ svěřila se Patrasová, která do projektu zapojila celou svou rodinu. „Děti jdou v našich šlépějích, neměly moc na výběr, když v uměleckém prostředí vyrůstaly, ale jsem ráda. I když pro ně bude těžší obstát. Ale moc se těším, že si spolu zahrajeme na jednom jevišti,“ dodala herečka, která si i svou alternaci Mahulenu Bočanovou pamatuje z jejích rolí s korunkou. „Vybavuju si ji třeba v pohádce Václava Vorlíčka Kouzelný měšec,“ zavzpomínala.

I Mahulena si vybavila Dádu coby Koloběžku I., ale vzpomíná taky na desítky pohádek, ve kterých se sama objevila. „Mě taky nejčastěji oslovovali na role princezen, ale postupně jsem přešla na ježibaby. A která z mých princeznovských rolí se mi líbila nejvíc? Určitě filmová pohádka Kouzelný měšec a taky jedna televizní – O podezíravém králi,“ vyjmenovala Bočanová. Královnu si už zahrála v pohádce Paví král, ovšem muzikálová královna bude její první zkušeností s muzikálem vůbec. „Na divadelních prknech se většinou herectví snoubí se zpěvem i tancem a všechny tři disciplíny jsou moje oblíbené, takže se na svoji první muzikálovou roli moc těším,“ dodala herečka.

Reklama

Další články

Načítám