Hlavní obsah
Článek

Svého času neexistovala novinka ve cvičení, kterou by Jitka Asterová nevyzkoušela. Jednu dobu cvičila v posilovně s trenérem a vytvořila si muskulaturu, kterou by jí mohla závidět Madonna (65) v nejlepší formě, jindy zase podlehla trendu aerobiku. Posledních několik let je ale herečka zblázněná do jógy.

„Myslím si, že jsem opravdu našla cvičení, které mi vyhovuje. Je tolik druhů a stupňů obtížnosti, že už ji nikdy za nic na světě nevyměním,” svěřila se nám herečka na zahájení výstavy orchidejí ve skleníku Fata Morgana v pražské botanické zahradě.

Asterová cvičí většinou sama v klidu domova, ale dochází také na lekce. „Řadu let chodím k Vladimíru Hirkovi, to je můj guru. Pak si ale cvičím sama a snažím se praktikovat to, co jsem se naučila,” říká Jitka, které na tomto způsobu cvičení vyhovuje, že k němu nepotřebuje speciální vybavení a podmínky. „Nepotřebuji bazén ani golfové hřiště. Stačí mi jen podložka, kterou si můžu vzít kamkoli s sebou,” libuje si.

V jednom z minulých rozhovorů se nám Asterová pochlubila, že se zvládla postavit na hlavu. Teď tuto ásanu praktikuje běžně a dodává si tak energii. „Dneska jsem stála na hlavě, protože jsem nestihla kafe. Obrácené polohy jsou zdravé, strašně se tím prokrvíte a dostanete energii. Je to pro mě někdy skvělý ranní start místo kafe, i místo snídaně,” říká Jitka Asterová.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám