Hlavní obsah
Článek

S Lukášem Vaculíkem (61) se nevídáme nikde jinde než na společenských akcích, které občas navštíví. Musí u toho ale trpět víc, než kdyby mu prorůstal tělem bambus anebo se mu břichem prohryzávala krysa, což byla oblíbená mučení starých Číňanů. Výraz jeho tváře hovoří za vše.

Zatímco na plátně nebo na pódiu je Vaculík okouzlující, i když už to dávno není idol dívek a žen, jakmile se objeví fotografové, kteří jej chtějí zvěčnit, pokud to jde, utíká, když je nezbytné zůstat na místě, aspoň sklopí hlavu a ostentativně trpí.

Vlastně nechápeme, proč po něm organizátoři akcí chtějí, aby na ně chodil. Dokud jsou přítomna média, náladu rozhodně přítomným nezvedne. Tak to bylo i v případě zpěváka Jakuba Smolíka, jemuž Vaculík přišel na křest desky rekapitulující jeho pěveckou kariéru.

Mysleli jsme, že bude třeba kmotrem, ale to by si musel stoupnout na pódium a nechat na sebe mířit fotoaparáty. Takže jen seděl vzadu u stolu, s kapelníkem Františkem Kaslem, zatímco na pódium vyšli pouze Petr Kolář (56), Michal David (63) nebo Vašo Patejdl. A proč na akci vůbec byl? Ví to málokdo, ale se zpěvákem jsou přátelé, na jeho koncertech před lety dokonce vyprávěl veselé historky z natáčení nadšenému dámskému publiku.

Reklama

Další články

Načítám