Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Režisér Petr Nikolaev se vrací ke komediálnímu žánru a opět podle jednoho z bestsellerů Michala Viewegha. Začal natáčet novou českou komedii Vybíjená podle Vieweghovy stejnojmenné knihy.

Román Vybíjená vydal jeden z nejčtenějších domácích autorů současnosti v roce 2004. Kniha i právě natáčený film jsou groteskou o přátelství, osudových láskách, kráse a ošklivosti, alkoholu a hledání lidského štěstí. V několika časových rovinách vypráví příběh spolužáků, kteří spolu prožívají různé životní etapy.

V centru příběhu jsou tři kamarádi, Jeff, Skippy a Tom, které životní peripetie neustále vracejí do společného bydliště – staromládeneckého doupěte, které se pro ně stává útočištěm podle toho, jak získávají, či ztrácejí životní partnerky. V jejich rolích se objevuje úspěšné trio z kultovního televizního seriálu Partička – Michal Suchánek (58), Richard Genzer (57) a Ondřej Sokol (52). „S návrhem, že by to měla být Partička, přišel producent Rudolf Biermann a mně se ten nápad líbil. Je to jako by to Michal napsal pro ně," míní Nikolaev.

Jejich protipólem jsou dvě ženské hrdinky – třídní kráska Eva, která se stane postupně objektem lásky všech spolužáků, a ošklivka Hujerová. V úloze krásky Evy se ve dvou časových rovinách vystřídají dvě známé české modelky – Simona Krainová (51) a Linda Bartošová. Pro Simonu Krainovou role Evy znamená po delší odmlce návrat před filmovou kameru. Lukáš Vaculík (61) si ve Vybíjené zahraje profesora, který Evě významným způsobem vstoupí do života. Glosátorku života Hujerovou vytvoří Simona Babčáková.

„Jsem z toho strašně nadšená hlavně proto, že se setkám po dvaceti letech s Lukášem Vaculíkem. Už jsem ani nepočítala s tím, že se k filmu někdy vrátím. O to jsem raději, že jsem tuto nabídku dostala, protože si myslím, že je tu skvělý tým lidí, tým herců a já to beru jako výzvu. Doufám jen, že nezklamu. Takže se budu snažit Evu ztvárnit tak, aby byla podle představ pana režiséra, a budu se snažit odvést práci kvalitně. Beru to jako hozenou rukavici, novou příležitost, výzvu, která se neodmítá,“ říká Simona Krainová, která se zmíněným Lukášem Vaculíkem natočila populární film Kamarád do deště II.

Reklama

Další články

Načítám