Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Mihla se ve filmu Rafťáci, ale dalších pár let půvabnou slečnu zaznamenali jen divadelní diváci. Letos ale prožívá boom. Na obrazovkách se konečně objevil seriál První krok, který ležel skoro dva roky v šuplíku, a navíc právě přišla do kin i kontroverzní teenagerská komedie Můj vysvlečenej deník.

Šárka Vaculíková má herectví v genech. Její strýc Lukáš Vaculík (61) je jedním z nejslavnějších českých herců. To, že je jeho příbuzná, ale nikde nezdůrazňuje a vůbec o tom nerada mluví.

Pětadvacetiletá Šárka vystudovala pražskou konzervatoř. Podle odborníků je jednou z největších ženských hereckých nadějí současnosti. Hostuje i v několika divadlech. Mohli jsme ji vidět ve Švandově divadle na Smíchově, na Letních shakespearovských slavnostech v představení Veselých paniček windsorských a především v Jihočeském divadle v Českých Budějovicích.

Ve filmu debutovala v Rafťácích výraznou epizodní rolí dívky Marcely, která při pokusu o sex s Jiřím Mádlem shodou nešťastných náhod málem uhoří. V televizi na sebe poprvé upozornila v roce 2004 jednou z hlavních rolí v pohádce Zakletá třináctka. Zatím největší příležitost jí poskytl Jiří Vejdělek v televizním seriálu První krok, kde Šárka hraje jednu z hlavních postav, nesmělou studentku umělecké školy Elišku Doubravovou. Své dokonalé tělíčko předvádí ve filmu Můj vysvlečenej deník.

Reklama

Další články

Načítám