Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už dávno není jen hercem, Lukáše Hejlíka (44) pohltil i svět gastronomie. Herec sice aktivně nevaří, zato ale ochutnává. Kdekoli v Česku se Lukáš zastaví, tam ve stravovacích zařízeních hodnotí jídlo a své závěry zveřejňuje prostřednictvím své gastromapy, která vyšla knižně a existuje i prostřednictvím mobilní aplikace.

„Vzniklo to celé z přemíry mého elánu, který je mou mírnou diagnózou. Musím stále něco dělat. Divadlo mě vyhání do nejrůznějších luhů a hájů, a tak navštěvuji místa, kde třeba ještě nikdo nebyl, nebo naopak byl a doporučil mi se tam podívat. Snažím se to předávat lidem a doporučit jim, aby jim nebylo jedno, kam mají jít jíst,” vysvětlil Lukáš vznik svého koníčku, který se stal druhým zaměstnáním.

Na hereckou profesi ale nezanevřel. „Mě herectví na cesty vyhání, byť to není v seriálu nebo u filmu. Jsem rád, že v tom můžu pokračovat,” říká Lukáš.

Neustálé ochutnávání se muselo projevit také na Hejlíkově vzhledu. „Mám už o šest kilo víc, než když jsem s tím projektem začal. Je to ale vlastně v pohodě, protože to dělám šest let, což je kilo na každý rok. Bude mi čtyřicet, a tak se budu muset zamyslet,” smál se Lukáš Hejlík a jedním dechem sám sebe uklidnil: „Mám výhodu, že to rozkládám do výšky, mám sto devadesát tři centimetrů, ale když mi teď začne více stresové období, tak to půjde níž.”

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám