Hlavní obsah
Článek

Vítězem druhé řady pěvecké soutěže Česko Slovenská SuperStar se proti všem očekáváním stal a výhru sto tisíc euro a jistotu nahrání desky získal slovenský pohodář Lukáš Adamec (37) z Košic. Porazil tak krásku Gabrielu Gunčíkovou (30), kterou přitom tipovali na vítězku všichni čtyři porotci, ale i většina Čechů. Slováci se ale semkli a dotlačili svého favorita Lukáše na první místo. Super.cz sledoval Grandfinále SuperStar v on-line přenosu.

23:32 - Nastává čas pro novou píseň Michala Davida (zítra exkluzivně na Super.cz) a pak následuje povinné kolečko gratulací. Redakce Super.cz vám děkuje za pozornost a přeje vám hezký zbytek večera.

23:28 - Lukášovi k vítězství evidentně pomohlo velké charisma. Gabriela sice měla lepší hlas, ale nepřilákala víc fanoušků, kteří by jí mohli poslat hlasy. Oba dva zpívají píseň šampiona Cose della vita, původně od Erose Ramazzotiho a Tiny Turner.

23:23 - "Nechci peníze, chci zpívat," odmítal převzít šek od šéfů Markízy a Novy Adamec, který si předtím chtěl zazpívat s poraženou Gabrielou.

23:19 - Vítězem SuperStar se stává Lukáš Adamec. Vítězství nečekal, celý se třásl a pobrečel si. I když Super.cz tipoval jinak, vítězi gratuluje.

23:16 - Moderátoři už mají obálku. Už vědí, kdo vyhraje! Prý to bylo strašně těsné.

23:14 - Naposledy hodnotí porota. Rytmus, Pavol Habera, Helena Zeťová i Gábina Osvaldová si myslí, že vyhraje Gabriela Gunčíková. "Kráska s hlasem zvířete," pojmenovala ji Osvaldová.

23:11 - Oba se nechtěli vzdát šeků od sponzora. Takovou měli radost! Ted jednoho z nich čeká šek na 100 tisíc eur. Hlasování skončilo. Už je vlastně rozhodnuto!

23:10 - Leoš Mareš měl špatný odhad. Už se přetahuje. Lukáš i Gábina jsou už alespoň na pódiu. Hlasování stále pokračuje. Od generálního partnera dostávají oba finalisté smartphone, tablet, satelitní televizi a rok volání a internetu zadarmo. Řekněte upřímně: Kdo z vás to má? Navíc Gábina dostala dárkem setkání s milovanou kapelou Iron Maiden a Lukáš Adamec zase potká Foot Fighters. Oba jsou hotoví.

23:05 - Polnahý mužík z Velikonočních ostrovů předvádí divoký ohnivý tanec. Prý je motivační.

23:02 - Za čtyři minuty prý bude rozhodnuto. Bereme tě za slovo, Leoši Mareši.

23:01 - Často byly slyšet hlasy, že letošní finalisté byli vůbec nejslabší v historii SuperStar. Také si to myslíte?

22:59 - Pro většinu z přítomných na pódiu je to poslední televizní vystoupení v životě. Mějte se hezky, děkujeme!

22:56 - Tak ještě ne. Finalisté spolu se superfinalisty zpívají hymnu této řady SuperStar Nevzdávám.

22:54 - Lukášovi by mohla pomoci k vítězství dojemná historka o nemocném bratrovi trpícím autismem. Nepodezíráme ho ale z toho, že by ji předložil novinářům z vypočítavosti. Prostě je takový. Co na srdci, to na jazyku.

22:53 - Už jen pár chvil nás dělí od definitivního rozhodnutí. Ještě stále ale můžete posílat hlasy. Pomůže Slovákům kampaň proti Gunčíkové, do které se v jednu chvíli vložil i bývalý slovenský ministr zdravotnictví, a doženou k vítězství Adamce? Nebo vyhraje lepší zpěvák, Gabriela?

22:46 - Michal David fandí Gabriele Gunčíkové. David nám ještě později zazpívá. A mimochodem, skutečně se zítra těšte na novou píseň Michala Davida k poslechu jen u nás na Super.cz! Teď ale ještě společný duet finalistů, hit z Pomády Grease od Frankie Valiho. Adepti na vítěze SuperStar mají stylové oblečení, Lukáš nosil Gábinu na ramenou - byla to velká show.

22:38 - Decibely lásky, Ruská Máša, Nonstop... není to žádný intelektuální pop, ale Míša i  téměř v jednaapadesáti (narozky má čtrnáctého července) zkrátka pořád frčí.

22:34 - Další mišmaš večera - mix svých hitů zpívá Michal David. Nějak se nám ty jeho písničky zmodernizovaly. Chceme to ale takhle?

22:25 - Leoš Mareš se snaží před reklamou navnadit diváky, aby dál hlasovali. "Pořadí se stále mění," tvrdí.

22:24 - "Pavol, jsi otrávený jak španělská okurka. Řekl bys tohle svému synovi, kdyby byl ve finále?" vyčítal Mareš Haberovi drtivou kritiku Lukáše Adamce. Ten se hájí, že si ho televize najaly proto, aby říkal, co si myslí.

22:23 - Tina hodila do davu zfanatizovaných holčiček Lukášův upocený kapesníček. Snad to ta z nich, která ho chytla, přežije ve zdraví.

22:21 - Porotu nechtěli diváci pustit k hodnocení, Lukáš se otírá kapesníkem, dívky nadšením šílí. Ale i kluci. Konečně. Rytmus obdivně říká, že Adamec je pán. Osvaldová: "Žádnej Elton John to nebyl, ale byl to hrozně příjemný zážitek". Helena přiznala, že to pro ni od Lukáše byla nejkrásnější skladba ze všech. Kat Habera nechodil kolem horké kaše a zachoval si svou tvář. "Sorry. Kombinoval jsi, až jsi to překombinoval. Kdo ti to poradil? Tuhle věc jsme už jednou slyšeli, tam jsi zpíval o padesát procent lépe. To byla kuchyňská verze." Dav dívek se bouří.

22:14 -  Lukáš útočí na city fanynek. Něžná písnička, hra na klavír, dobře padnoucí sáčko. Tohle mu ještě pár hlasů navíc přinese. Jen jednu věc nevíme. To okolo očí jsou slzy nebo opět pot? :-)

22:11 - Lukáš Adamec se při písni Nepriznaná Vašo Patejdla doprovodí na klavír. Chválíme.

22:07 - Gabriela se Haberovi líbila. "Máš na to, aby ses živila hudbou. Máš velký hlasový fond a dokázala jsi, že jsi doma ve všem. Jsi prototyp československé SuperStar." Rytmus nemá co dodat. "Když budeš dělat album, najdi si někoho, kdo s tebou nebude kalkulovat a zachovej si svou tvář. To se nejvíc cení. Jde ti dnes večer dost karta." Osvaldová si v českých vodách už dlouho nepamatuje na typ zpěvačky andělská bytost s obrovským drivem, jaký má sedmnáctiletá finalistka. Něco takového prý na trhu chybí. Helena neví, co říkat. To jsme si všimli už dávno. Gunčíková to u ní prý už vyhrála. Alespoň s tím můžeme souhlasit.

22:04 - Paráda. Lukáši Adamcovi by musely na pódiu spadnout kalhoty i s trenýrkami, aby Gabrielu porazil. Rozdíl mezi ní a jím je asi jako mezi Anetou Langerovou a Šárkou Vaňkovou v první ryze české SuperStar. Takže, Lukáši Vaňku, díky a ahoj...

21: 59 - Gabriela Gunčíková vzpomíná na cestu soutěží a zazpívá nám Final Countdown od Europe, která se jí už jednou hodně povedla.

21:52 - Další reklama. Za hodinu už má být jasno.

21:45 - Generálem Hvězdné pěchoty se stala dudačka Samuela Troblová. Dá si tohle ocenění do životopisu?

21:41 - Žijeme prý v zajetí komerce. V zajetí čeho žije Mamut, nám taky ukázal. Ale když to někoho baví... :-)

21:39 - Druhým finalistou Hvězdné pěchoty je Tomáš Mamut Konečný. Trochu máme strach, co na nás z obrazovky vypustí.

21:38 - Nakonec jsem slečnu podcenil. Pobavila! Hrála svým hrudníkem sólo pro dudáčka na klávesy. "Ještě, že nezahrála píseň: Když jde malý bobr spát," řekl Mareš. Věděl, že ještě není před desátou?

21:36 - Vyhlašuje se generál Hvězdné pěchoty. Majitelé hudebního sluchu, zacpěte si obě uši! Soutěží částečná striptérka s trumpetou Samuela Troblová, která dříve zaujala údivnou variací Rozvíjej se, poupátka. Teď naživo vyluzuje z hrdla nějaký příšerný mišmaš. Je prý skromná zlatokopka. Rytmus se nesmál.

21:30 - Desítka vypadnuvších finalistů zpívá Viva La Vida od Cold Play. Paráda. Stokrát lepší než další z nudných variací na stoupání ke hvězdám, které nám většinou SuperStar vnucovala v minulých ročnících.

21:29 - Někdo drží palce Citrónovi, jiný Gabriele s Lukášem. Už máte jasno? My v redakci ano. Po dlouhé době jsou ale oba superfinalisté opravdu sympaťáci, i když každý asi trochu jinak. :-)

21:18 - Po dávce nutných fórků Leoše Mareše nás čeká příval reklam a po nich třetí kolo, ve kterém Gabriela s Lukášem zazpívají svůj nejlepší song z celé SuperStar. Za hodinu a čtyřicet minut už budeme mít jasno o vítězi.

21:13 - Helena Zeťová nerada hodnotí první, raději se chytne názoru někoho před sebou. Tvrdí, že se s artikulací Lukáš moc nemazlil. Energie z něj však prý tryská na všechny směry. A pot také, dodáváme. V hale je vzduch jako v sauně. Frázování bylo zpomalené, kritizuje Habera. "Nejsi doma, lovíš to, kde je text. Gábina zasmečovala a ty jsi to nechytil. Sorry." Rytmus roztleskává publikum na Lukášovo jméno. Myslí si, že jde hlavně o to, jak velký má kdo z finalistů fanklub. Osvaldová by Adamcovi tu písničku nevybrala, jde prý o bezduché rozpočítávadlo. Prý ji na to dal ještě dobře.

21:09 - Gábina vybrala Lukášovi píseň od Spin Doctors s názvem Two Princes. Lukáši, fajn, určitě si tě mnozí z nás objednají na narozeniny, ale dnes bys měl na závěr večera koukat Gábině fakt na záda...

21:05 - Mezi diváky je i bývalý soutěžící ze SuperStar Ali Amiri s novou přítelkyní.

21:04 - Gábina viděla nedostatky ve frázování a s dechem, ale obdivuje, co Gábina dokáže zazpívat v sedmnácti. Helena se zapletla v počtech. Sedmnáct či sedmdesát, vždyť je to fuk. :-) Ale má pravdu, miláček Gunčíková je skutečná hvězda. Habera si myslí, že jí Lukáš píseň vybral velmi dobře. "Pravděpodobně touto písničkou vyhraješ SuperStar," šokoval. Prý měl husí kůži. Rytmus řekl, že šlo o jeden z nejsilnějších momentů soutěže. "Spadla mi sanice. Jsi sexy, máš talent, máš nenormální hlas, ukázala jsi i emoce, a to jsou všechny předpoklady k tomu, aby jsi vyhrála tuto soutěž."

21:02 - I redakční notebook má z právě odzpívané písně husinu. To se jen tak nevidí. Publikum nechce přestat s aplausem.

21:00 - Máme strach, aby Gabča svými modrými kukadly fanoušky nefascinovala natolik, že by jí zapomínali posílat hlasy. Gábino, dáváš to úžasně!

20:58 - Lukáš vybral Gábině píseň Věry Špinarové Jednoho dne se vrátíš. Zatím je skvostná...

20:53 - "Je ti teplo, děvenko?" vtipkovala Osvaldová v reakci na zpoceného slovenského superfinalistu. Lukáš ji bavil i co se týče pohybu. Chválil i Rytmus. Helena Zeťová se snažila být vtipná. "Až budeš mít plný diář, budeš nám muset papat," řekla. Habera kritizoval frázování. "Na rozdíl od Leoše by tě lidé podrželi, kdybys skočil mezi lidi," rýpl si nakonec do moderátora.

20:46 - Lukáše milují i starší ženy. Pokud Gábinu nepodpoří hodně mužů, bude to mít těžké. Adamec ukázal celou svou rodinu včetně mladšího brášky. Je fakt pohodář.

20:44 -  Lukáš Adamec nám zapěje song By The Way od bandu Red Hot Chili Peppers. Předtím ale povinné vtipkování Mareše s Tinou.

20:37 - Probíhá první reklamní pauza. Víte, že i ten, kdo nezvítězí, neodejde s holým pozadím? Domluva mezi Lukášem a Gabrielou zní: Vítěz dá tomu druhému v pořadí deset tisíc eur (cca 250 tisíc korun).

20:33 - Gratulujeme k osmdesátým narozeninám babičce Leoše Mareše.

20:32 - Gunčíková zpívá první song. Jde jí to náramně. I kdyby ale nešlo, se svou blyštivou zlatou róbou a luxusní postavou by Adamce měla hravě strčit do kapsy. Habera víceméně chválil. Song Bon Joviho Livin on The Prayer se líbil i Rytmusovi s Gábinou a Helenou.

20:21 - Malá sportovní hala v Praze na Výstavišti obdivuje ohoz Rytmuse. Má bílý oblek se cvočky na límci a kostičkovaného motýlka. Pavol Habera přišel v černé košili, Gábina Osvaldová v černém pytli. Helena Zeťová si vzala šedivé šaty. Už jí to slušelo víc.

20:19 - Moderátorka Tina má na sobě modré třpytivé šaty s výrazným dekoltem. Připomíná disko kouli.

20:14 - Právě nás svým zpěvem oblažuje kompletní finálová dvanáctka. Jupí!

20:10 - Konečně to začalo.

20:02 - Michale Davide, jste si opravdu jistý, že vaše nová písnička bude zítra ke stažení u nás, na Super.cz? :-) Aktualizace: byl si jistý. Šlo jen o informační šum. Písničku čekejte exkluzivně jen u nás!

20:01 - Teprve poprvé během sedmileté historie SuperStar v Česku se ve finále srazí zástupci obou pohlaví. Aneta Langerová porazila Šárku Vaňkovou, Vlastimil Horváth zvítězil nad Petrem Bendem, Zbyněk Drda vyhrál nad Davidem Spilkou a nakonec v první Česko Slovenské SuperStar Martin Chodúr soupeřil úspěšně s Miro Šmajdou. Síla, co?

20:00 - Během večera vystoupí také zpěvák Michal David se svou novou písničkou.

19:59 - Dnes se dočkáme duetu obou finalistů, každý z nich také zazpívá tři písničky: song, který už jednou ve finále zpívali, píseň dle vlastního výběru a také hit, který si vyberou navzájem. Snad se nebudou vzájemně provokovat dechovkou...

19:57 - Nova si špatně zajistila diskusi na stránce soutěže a ta je tak zahlcená reklamami na léky v němčině. Docela ostuda...

19:55 - Dobrý večer, po osmé hodině večerní zahájí Nova slavnostní poslední finálový přenos SuperStar s názvem Grandfinále. Podle všech dostupných informací mají zatím oba soutěžící zhruba stejný počet hlasů. Hlasovat se mohlo již od pondělního večera.

Reklama

Další články

Načítám