Hlavní obsah
Článek

Národem milovaný herec Luděk Munzar (†85) vypadal ještě v březnu na předávání cen Thálie hodně unaveně a bylo vidět, že mu každý sebemenší pohyb činí neuvěřitelné potíže. Však už je mu také dvaaosmdesát let a na zdravotní neduhy má plné právo.

Na dni otevřených dveří Českého rozhlasu byl však oblíbený herec k nepoznání a naopak působil velmi vitálně a o dost lépe než na zmíněných Tháliích. Herec přiznal, že o svou tělesnou schránku i v pokročilém věku pravidelně pečuje.

Dvakrát denně si jde zaplavat do bazénu, který má na zahradě svého domu, a to v každém ročním období. Jak Munzar sám tvrdí, je skoro otužilec a studená voda je jeho živel. Svou libůstku si neodpustil ani ráno, ještě před návštěvou Českého rozhlasu.

„Na jevištích mě už nenajdete. Spolu s manželkou Janou jsme odešli v roce 1990 z Národního divadla, pak jsem hrál v několika filmech a seriálech a teď hlavně spolupracuji s Českým rozhlasem, který je mou celoživotní láskou. V současné době třeba s básníkem a moderátorem Františkem Novotným uvádíme zábavný pořad o českém jazyce Okouzlení slovem, sem tam vyrazíme spolu také na besedu a bývám hostem ranního bloku na Dvojce Dobré ráno, Česko. Takže se nenudím, spíše naopak,“ uvedl Munzar.

Jak prozradil, práce v rozhlase ho zcela naplňuje. „Víte, je to něco úplně jiného, než stát na jevišti. Tady ve studiu máte před sebou mikrofon a je úplně jedno, jak se tváříte, co děláte a podobně. Musíte se spolehnout jen na hlas, grimasy nejsou nic platné. Je to náročná, ale velice zajímavá práce a rozhodně bych neměnil,“ doplnil herec, který i přiznal, že jako dospívající mladík si sám sestrojil krystalku.

„Bylo to vlastně moje první rádio. Položili jsme ji doma na talíř, aby byla slyšet slova, a poslouchali. To byl jeden z krůčků k mé rozhlasové zálibě, která mi vydržela dodneška,“ uzavřel Munzar.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám