Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S jazyky rozhodně problém nemá. Lucie Zedníčková (55) se již několikrát objevila v zahraničních filmech či seriálech. Nově měla možnost spolupracovat na novém kriminálním seriálu České televize, který vznikal v česko-polské koprodukci, což pro ni byla novinka.

„Slovíčka jsem se nenaučila, vlastně zjistíte, že polsky rozumíte. Když si povídám s režisérem, tak si rozumíme, ale když pracujete, tak potřebuje znát přesný význam slov, takže tam byla tlumočnice nutná. Ale jasně, že všichni známe nějaká polská slovíčka, je to hrozně podobný jazyk,“ svěřila Lucie, která s jazyky nemá problém.

„Před lety jsem točila v Německu seriál, umím dobře německy, pak jsem tady točila pro německou televizi film, točilo se to v Praze, ale byla to čistě německá produkce. V angličtině už jsem točila také nějaké filmy. Je to pro mě výzva v tom, že tím, jak to není vaše mateřština, tak v projevu a v intonaci se vyjadřujete míň, protože to není váš jazyk,“ prozradila Zedníčková s tím, že podzimní novinku České televize, kterou seriál Princip slasti je, ale zřejmě neuvidí.

„Já se skoro vůbec nekoukám na televizi, mám ráda dokumenty, takže se koukám na dokumentární kanály, a to ještě ne na všechno. To si vybírám dokumenty o vesmíru nebo o moři a podmořském světe, takže když se na něco koukám v televizi, tak je to cíleně a doma zapnutou telku nemám,“ řekla Lucie, která se stejně jako řada jejích kolegů sama na sebe dívat nemůže.

„Já se obecně na sebe nerada koukám, takže filmy a věci, ve kterých hraju tak nesleduji, protože mám pocit bezmoci, že se s tím nedá nic udělat. Na divadle to v příštím představení můžete udělat jinak, tady už to je hotový, to mě stresuje, nervuje a vlastně se sama sobě na obrazovce vůbec nelíbím,“ dodala herečka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám