Hlavní obsah
Článek

Lucie Zedníčková (55) a Jaroslav Matějka spolu tvoří pár nejen v soukromí, ale i na jevišti. Milenecký páreček spolu momentálně zkouší novou divadelní hru, ve které není nouze ani o lechtivější situace.

„Vyžaduje-li to scénář, a ten, podle kterého teď zkoušíme novou tragikomedii Fox a Gould v Divadle U hasičů, nám to ukládá, pak nemám problém a Jardu si svlékám. Vyplývá to z kontextu hry, kterou tu režíruje Patrik Bořecký, takže na tom nevidím nic divného. A rozhodně nežárlím, že ho bude hlediště okukovat. Na divadle se tyto věci neřeší. Je to prostě práce, kterou odděluji od soukromí,“ vysvětlila Lucie.

Její partner souhlasně přikyvoval hlavou. „Je to tak. A dokonce je v představení i jeden, dalo by se říci, skoro striptýz, což může trošku vyvést z rovnováhy diváka, ale nás na jevišti ne,“ doplnil Matějka.

David Mamet, autor hry Fox a Gould, která je z prostředí hollywoodských producentů, patří mezi nejoblíbenější scenáristy Lucie i Jaroslava.

„Jeho hry jsou zábavné a zároveň k zamyšlení, člověk se sice zasměje, ale z divadla odejde s mnoha pocity, které ho nutí přemýšlet. A takové inscenace mám ráda. Proto jsem na tuhle hru koupila práva, zařídila si živnosťák a je to představení, které produkuji,“ dodala Lucie Zedníčková a spolu s partnerem se opět pustili do zkoušení. Premiéra totiž bude v Divadle U hasičů už 16. prosince.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám