Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Když Martina Adamcová (52), která z role četařky Babinčákové vyrostla v režisérku, vyrazila na dvoutýdenní dovolenou z Kanady do Česka, probrali jsme s ní i její práci. Slova chvály pěla hlavně na Lucii Vondráčkovou (44), která je její oblíbenou herečkou. A prozradila také, kde na své filmové projekty shání peníze.

"Momentálně mám tři velké filmy, které mi sedí na ramenou. Dva z nich teď vypouštíme do kin. 25. října mám v Montrealu velkou premiéru filmu Hotel Limbo, který vyhrál asi pět nebo šest velkých cen. Dvě z nich, za nejlepší herečku, vyhrála v Dublinu a v Londýně Lucie Vondráčková. Já v Dublinu vyhrála nejlepší režii a ten film má 8,2 hvězdičky," pochlubila se.

"Vím, že v Čechách byly o našich schopnostech pochybnosti, protože tady proběhl film, který moc neprošel. Ale na tenhle se těšte. V distribuci ho má velice schopný člověk a na českém trhu se bude jmenovat Dědictví pod psa. Doufám, že se na něj přijdou lidi podívat," upřesnila.

Ta se vedle režie věnuje i producentské práci, píše scénáře a občas si ve svých filmech zahraje i malou roličku. Nás ovšem zajímalo, kde na filmy, zvláště v této složité době, shání peníze.

"Mám velké štěstí, protože mě podporuje kanadský stát a také provincie Quebec. Vždycky mám i nějakého koproducenta, který sežene mecenáše, který věří, že se lidé ještě rádi podívají na dobrou zábavu," doplnila Adamcová, která v našem videu prozradila i to, jak se jí točí právě s Luckou Vondráčkovou.

Reklama

Další články

Načítám