Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Už víc než rok trvají nucené divadelní prázdniny. Na základě příslibu, že by od září mohla divadla své brány znovu otevřít, ale někteří herci začínají pomalu s přípravami na sezónu. V koronavirové době se dala dohromady i skupina herců a hereček, kteří začali zkoušet Shakespearovu divadelní hru Richard III. V roli Alžběty se budou střídat herečky Vanda Hybnerová a Lucie Vondráčková (44).

Druhá zmíněná herečka ocenila, že roli maminky vystřídá ta divadelní: „Těším se moc na Shakespeara. Richarda třetího mám v krvi, v této hře jsem osm let hrála roli Anny a Markéty."

Nikdo s jistotou neví, kdy si herci budou moct zahrát před publikem, na zkoušení se ale Vondráčková velmi těší: „Nevíme, kdy bude premiéra, jestli vůbec bude, jestli přijdou diváci. Zkoušení ale vnímám jako potravu duše. Se Shakespearem jsem začínala svou divadelní kariéru a toužila jsem po tom dělat ho dál.“

V době zavedení distanční výuky se Lucie maximálně věnovala svým synům Matyáši a Adamovi, které má s exmanželem Tomášem Plekancem. Nyní ji těší, že se může vrátit k herecké profesi. „Devět let, které jsem strávila s klukama, byly tak akorát. Teď jsem ráda, že se můžu vrátit k divadlu," uvedla v rozhovoru Lucie Vondráčková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám