Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Náhlé úmrtí Jiřího Vondráčka (†90), který v pondělí večer zemřel na zástavu srdce, zasáhla celou jeho rodinu. Milovaný tatínek Heleny Vondráčkové (76) a jejího bratra Jiřího a dědeček Lucie Vondráčkové (44) skonal po více než měsíci stráveném v nemocnici, kde byl hospitalizován kvůli zlomené noze v krčku. Pohřeb, jehož zařizování si vzal na starost syn Jiří, by mohl být důvodem, který po letech znesvářenou rodinu stmelí. Zatím však není vůbec jisté, zda se na něj Helena a Lucie Vondráčkovy vůbec dostaví.

Na pohřeb s velkou pravděpodobností nepřiletí z Kanady Lucie, tak krátce po porodu by pro ni mohl být dlouhý let přes oceán velice náročný a rizikový. Lucie přivedla na svět syna Matyáše v kanadském Montrealu jen den před dědečkovou smrtí. Novopečená maminka však porodila předčasně a o jejím zdravotním stavu se toho příliš neví.

Její teta Helena, která s Lucií ani jejím otcem Jiřím již řadu let nemluví, má plný program a v předvánočním čase řadu nasmlouvaných vystoupení.

„Helena navrhla termíny pohřbu, zatím čekáme, jestli její bratr vyhoví,“ sdělil deníku Blesk její manžel Martin Michal. Samotná Helena je úmrtím otce zkroušena: „Tatínka jsem milovala, byl mi rádcem a pomocníkem. Bude mi moc chybět,“ řekla.

Bude tak nakonec přeci jen zármutek nad ztrátou milovaného Jiřího Vondráčka důvodem k usmíření rodiny?

Reklama

Další články

Načítám