Hlavní obsah
Článek

Super.cz informoval, že na základě rozhodnutí odvolacího soudu v Montrealu má Lucie Vondráčková (44) i se syny opustit Kanadu v červnu. Zpěvačka se nechala slyšet, že to takto plánovala, protože ona sama má vízum do června a přála si, aby její starší syn dokončil první třídu v Kanadě a poté v září začal nový školní rok v novém prostředí v Praze.

"Dnes rozhodl kanadský odvolací soud o návratovém řízení zahájeném na návrh Tomáše Plekance (41) podle Haagské úmluvy o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí. Podle dřívějšího rozhodnutí soudu prvního stupně se měly děti vrátit do ČR bezodkladně. Odvolací soud zohlednil zájmy děti, na které opakovaně upozorňovala paní Lucie Vondráčková, a rozhodl tak, že děti v Montrealu dokončí školní rok, nebudou nyní měnit svůj domov a do ČR se vrátí až po jeho skončení," napsali Super.cz právní zástupci Lucie Vondráčkové Martin Kornel a Petr Machálek.

To ale zvedlo advokátku Plekance Lenku Radoňovou doslova ze židle. Z jejího vyjádření vyplývá, že Lucie nikdy neplánovala opustit Kanadu a už vůbec ne v červnu. Plánovala se rozvádět a také dál žít i se syny v Kanadě.

"PhDr. Lucie Vondráčková Plekancová prokazatelně plánovala, bez ohledu na přítomnost či nepřítomnost otce na území Kanady, zde trvale setrvat. Ve své komunikaci, prostřednictvím kanadské právní zástupkyně, vůči otci i ve svých soudních podáních opakovaně uvedla, že považuje Kanadu za jediný domov dětí i svůj. Kanadský Nejvyšší soud opakovaně nesdílel její názor, nařídil termín pro návrat dětí v doprovodu otce do ČR a nepřiznal matce jí požadovanou kompenzaci a náhradu nákladů řízení," uvedla pro Super.cz Radoňová.

Reklama

Další články

Načítám