Hlavní obsah
Článek

Lucie Vondráčková (44) má důvod k radosti. Podle výsledku kanadského soudu se sice musí s dětmi vrátit do Česka, ale přesně tak, jak požadovala. Lucie trvala na tom, aby její synové dokončili v Kanadě školní rok, a měli poté dva měsíce prázdnin na to si zvyknout v České republice, kde nikdy nežili, a v září pak nastoupit do nové školy v Praze.

"Dnes rozhodl kanadský odvolací soud v návratovém řízení zahájeném na návrh Tomáše Plekance (41) podle Haagské úmluvy o občanskoprávních aspektech mezinárodních únosů dětí. Podle dřívějšího rozhodnutí soudu prvního stupně se měly děti vrátit do ČR bezodkladně. Odvolací soud zohlednil zájmy děti, na které opakovaně upozorňovala paní Lucie Vondráčková, a rozhodl tak, že děti v Montrealu dokončí školní rok, nebudou nyní měnit svůj domov a do ČR se vrátí až po jeho skončení," řekli Super.cz právní zástupci Lucie Vondráčkové Martin Kornel a Petr Machálek.

Může se zdát, že Plekanec soud vyhrál. Ale není tomu tak docela. Hokejista požadoval, aby se synové vrátili do Česka okamžitě.

Vondráčkové končí kanadské vízum v červnu. Takže déle by ani v Kanadě zůstávat nemohla. Také nájem za dům, kde se syny bydlí, je zaplacený do června. V Montrealu prý neplánovala zůstávat déle.

Reklama

Další články

Načítám