Hlavní obsah
Článek

Modelka Lucie Smatanová (38) žije v Itálii a poslední dva měsíce pobývá kvůli modelingu v Miláně. Od úterý kvůli koronaviru raději nevychází ze svého bytu.

"Po Vánocích jsem odletěla do Milána a teď mám problém se přesunout. Jsem bez jakýchkoli příznaků a plánovala jsem přiletět do Česka. Informovala jsem se o situaci a po příletu bych musela být dva týdny v domácí karanténě, přestože jsem v pořádku. Každý, kdo je v centru nákazy, má povinnost se nahlásit na krajskou hygienu a ta určí postup," řekla Super.cz Lucie.

Modelka v těchto dnech zůstává doma, raději nevychází. "Od úterý jsem radši doma a nechci vylézat. Nechci riskovat," řekla s tím, že jako spousta jiných lidí zrušila účast na přehlídkách konaných v rámci tamního týdne módy.

Příští týden by měla za prací odletět do Rakouska. "Lety zatím fungují, mám informace, že se tam dostanu a neměla bych být v karanténě. Ale co bude za týden, nikdo netuší," říká.

A jak to nyní v Miláně vypadá? "Respirátory byly už v lednu vyprodané. Ještě to tu ani nebylo a všude byly nápisy, že jsou roušky a respirátory vyprodané. V ulicích je tak polovina lidí, muzea, památky, řada kaváren je zavřených. V pondělí jsme byly s kamarádkou v restauraci úplně samy. Supermarkety vzali lidé útokem, nyní už je, myslím, situace trošku lepší," dodala Smatanová.

Do Itálie, konkrétně do Říma, se Lucie přestěhovala kvůli svému příteli, italskému zubaři Gabrielovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám