Hlavní obsah
Článek

Ten čas ale letí. Mnozí z nás si ještě pamatují, jak Lucie Králová (42) přivedla svého prvorozeného syna na svět. Proto bude jistě pro řadu lidí překvapením, že Miss České republiky pro rok 2005 odvedla svého syna Roberta do první třídy.

Krátce po svém vítězství se jedna z nejobdařenějších vítězek soutěže krásy stáhla do ústraní a rozhodla se založit rodinu, které se nyní naplno věnuje. „Robík se do školy už moc těší. Navštěvuje několik kroužků a potřebuje v učiteli cítit autoritu. Nejradši chodí na street dance a sportovní gymnastiku, což by mě nikdy nenapadlo, že právě tohle ho bude bavit,“ smála se Lucie. Pohybové nadání nejspíš zdědil právě po Lucce, která se od mládí věnovala tanci a divadlu.

„Celé prázdniny jsme měli takové přípravné období. I když je kluk, museli jsme opravdu pečlivě vybírat veškerou školní výbavu tak, aby se mu líbila a zároveň byla kvalitní. Nakonec se Robíkovi nejvíce líbila fotbalová taška,“ dodala Lucie. „Také jsme pořád museli vymýšlet různé slovní úlohy, aby měl před dětmi náskok, nejspíš bude po mně vzorný školák.“

Volné letní dny Lucie trávila s dětmi především na výletech, na kolech, koupáním a také v lese. „Robík je takový malý vědec. Je schopný chodit několik hodin po lese s atlasem v ruce a určovat různé druhy hub, vážek, broučků. Myslím si, že tělocvik a přírodověda ho budou bavit nejvíc. To malý Ríša je úplně jiné dítě. Ten se rád předvádí a blbne. U něj bych tipla, že bude bavičem třídy,“ uvedla Lucie.

„Důležité je, aby se mu ve škole líbilo, aby paní učitelka na ně byla aspoň trochu přísná, jelikož i my v dospělosti nejčastěji vzpomínáme právě na ně, které nás toho nejvíc naučily. Ale vzhledem k tomu, že poslední dny nemluví o ničem jiném než o škole a co všechno se tam naučí, předpokládám, že ho to bude bavit, a to je nejdůležitější,“ popsala Lucie Králová.

Reklama

Další články

Načítám