Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Christina Applegate letos oznámila, že jí byla diagnostikovaná roztroušená skleróza. Ve čtvrtek, kdy oslavila padesáté narozeniny, a kdy byl také Den díkůvzdání, se s fanoušky spojila, aby jim popřála štěstí.

„Dnes je mi 50. A mám roztroušenou sklerózu. Je těžká. Všem dnes posílám spoustu lásky. Mnozí jsme zranění, myslím na vás. Kéž najdeme sílu zvednout hlavu. Ta má momentálně leží na polštáři. Ale snažím se,“ vzkázala herečka, známá mj. ze sitkomu Ženatý se závazky, ze seriálu Smrt nás spojí nebo z filmu Matky na tahu.

Život s touto nevyzpytatelnou nemocí Applegate označila za „zvláštní“ a „těžký“. Jednou z prvních, která jí vyjádřila podporu, byla její kamarádka a kolegyně Selma Blair, jež si před několika lety vyslechla stejnou diagnózu.

O nemoci poprvé veřejně promluvila v roce 2018, podrobně svou zkušenost popsala v dokumentu Introducing, Selma Blair.

V roce 2008 byla Christině Applegate diagnostikovaná rakovina prsu. Nemoc lékaři zachytili včas, herečka zahájila léčbu a rozhodla se podstoupit oboustrannou mastektomii. Stejnou nemocí trpěla i její matka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám