Hlavní obsah
Článek

Nova oznámila šestnáctku soutěžících, kteří se utkají o titul MasterChef 2021. Je mezi nimi i řezník a youtuber z Plzně Petr, který se do soutěže přihlásil v době, kdy prožíval tu největší bolest: po smrti malého synka. Samuel zemřel na jaře 2020 v době pandemie.

„Když byl Samík v nemocnici, vypukla první velká pandemie covidu u nás. Nemocnice se zavřela a já nemohl za svým synem, který bojoval o život. Bylo to turbulentní a hrozné,“ svěřil Petr.

„V rámci nějakého vyššího smyslu jsem zastavil manželku v chodbě nemocnice a řekl jsem jí, že zaplatím cokoliv, ale že tam musí zůstat. Doktoři říkali: běžte domů, můžete Samíka kdykoliv navštívit. Nevěřil jsem tomu, prostě šestý smysl,“ popisoval okamžiky, na které nikdy nezapomene.

Petrova žena nakonec v nemocnici zůstala, a hned na druhý den se špitály uzavřely. Syna a manželku tak Petr mohl vidět jen párkrát. „Ačkoliv se vše rýsovalo dobře, nakonec přišla zpráva - přijeďte se se synem rozloučit. Držel jsem toho andílka se ženou do poslední chvíle v náručí. Žil 23 dní a bojoval jako lev...tak jak ani já do té doby bojovat nedokázal.“

Soutěž MasterChef Petr přijal v době smutku a bolesti jako „možnost zkusit překročit sám sebe“.

S vařením už má zkušenosti, točí videa na kanále MAD BBQ. Nejraději vaří venku na ohni, oblíbil si jídla inspirovaná Latinskou Amerikou. „MasterChef je pro mě stoprocentně restart a já věřím, že je to správná cesta,“ dodává.

Reklama

Další články

Načítám