Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Starší muž, jenž seděl na londýnské ulici na zemi u stěny a cosi si mumlal, znepokojil nejednoho kolemjdoucího. Několik z nich zastavilo a zeptalo se, zda je v pořádku, zda nepotřebuje pomoct. Byla mezi nimi i prodavačka z místního obchodu Abida Sheikh. Když zjistila, na koho narazila, zůstala v šoku.

Oním mužem totiž byla britská herecká legenda Sir Ian McKellen (82). Byl zcela v pořádku, na chodník se usadil a opakoval si scénář - proto „mumlal“.

„Ve Windsoru je mnoho bezdomovců, kteří sedí před zavřenými obchody, a myslela jsem si, že ten starý muž je jedním z nich. Šla jsem se ho zeptat, zda nechce kávu a sendvič, ale když jsem se přiblížila, poznala jsem v něm Iana McKellena,“ popisovala Sheikh Daily Mailu nečekané setkání se slavným hercem.

I tak se zeptala, zda je McKellen v pořádku a proč sedí na zemi. „Odpověděl, že je v pohodě, že se učí scénář. Skutečně ho měl v ruce, ale byla jsem v šoku, že hvězda jeho kalibru jen tak sedí na zemi. Kolem je spousta klidných kaváren, kde si mohl sednout,“ dodala.

Jen pět minut od místa, kde ke kuriózní situaci došlo, sídlí divadlo (Theatre Royal), kde McKellen působí. Nejslavnější jsou jeho shakespearovské role, aktuálně je to Hamlet.

Daily Mail uvádí, že do situace, kdy jej považovali za muže bez domova, se slavný herec nedostal poprvé. V roce 2010 v Melbourne dokonce dostal od kolemjdoucího dolar, když si v kostýmu dával pauzu při zkouše hry Čekání na Godota. Minci si prý nechal jako talisman.

Reklama

Další články

Načítám