Hlavní obsah
Článek

Stálice české hudební scény Lenka Filipová (70) může být na svou dceru Lenku, vystupující pod uměleckým jménem Lenny (30), velmi pyšná. Mladá zpěvačka vstoupila do hudebního světa v roce 2013 a od té doby její popularita jen vzkvétá.

Šoubyznys si Lenny všiml hned v debutujícím roce, kdy na hudebních cenách Anděl získala ocenění pro objev roku. O tři léta později vyšla její první deska Hearts, která sklidila mimořádný úspěch u diváků i kritiky a Filipová si za ni odnesla čtyři Anděly: v kategoriích album, skladba, zpěvačka i videoklip.

Vystoupení Lenky Filipové a její dcery Lenny na E.ON Energy Globe. Zazněla novinky Sami nejsme nic i legendární hit Prý se tomu říká láska.

Mladá zpěvačka boduje nejen v Česku, ale i na zahraniční scéně a v mezinárodním kontextu. Po úspěchu písně Hell.o v Itálii byla Lenny letos vybraná do kampaně EQUAL streamovací platformy Spotify. V rámci té se objevila na nejslavnější reklamní ploše světa - na Times Square. Lepší místo pro reklamu si člověk přát nemůže.

Lenny zpívá převážně v angličtině, ale není to pravidlo. Její nejnovější píseň je česká, jde o duet s maminkou k seriálu Kukačky Samotní nejsme nic. Zazněla i na vyhlašování ekologických cen E.ON Energy Globe, kde obě vystoupily. V rámci koncertu, který si můžete pustit na přiloženém záznamu, došlo i na legendární hity jako Prý se tomu říká láska nebo Za všechno může čas.

Reklama

Další články

Načítám