Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve čtvrtek 6. srpna se v Kostele Nejsvětějšího Srdce Páně v Praze konalo poslední rozloučení s Milošem Nesvadbou. Herec, spisovatel, výtvarník a skvělý karikaturista zemřel 22. července ve věku 95 let.

Poslední sbohem přišla dát rodina i kolegové herci, mezi nimi Antonín Hardt, Simona Postlerová, Václav Upír Krejčí, Eva Hrušková, Miroslav Donutil, Dáda Patrasová nebo Světlana Nálepková, již s Milošem Nesvadbou pojil příbuzenský vztah. Nálepková je exmanželkou hercova syna, mima Michala Nesvadby. Ten dorazil jako první.

Miloš Nesvadba se objevil ve více než 30 filmech, mimo jiné si zahrál jednoho z princů v pohádce Pyšná princezna. Jeho herecká kariéra však byla spojena především s Národním divadlem, kde ztvárnil desítky rolí. Poslední představení, Revizora, odehrál před šesti lety.

„Jak na něj budu vzpomínat? Při každém svém představení pro děti, protože si přál, abych pokračoval v tom, co považoval za své poslání milého, vlídného herce pro děti. Tak to ti dědo, slibuji! Táto!“ napsal Super.cz Michal Nesvadba ve vzpomínce na tatínka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám