Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Kristýna Boková a režisér Ondřej Trojan se sešli při třetí spolupráci. Po učitelce v Občanském průkazu a svůdnici v Tomanovi si zahrála životem znavenou a trochu rezignovanou manželku a mámu teenagerky, Markétu ve filmu Bourák. „Markéta je maminka dospívající holky a pojmout ji tak, aby byla věrohodná, pro mě byla ze začátku velká neznámá,“ říká Boková.

„Ze začátku jsem měla strach a respekt, silnější než obvykle. Je to velký prostor, tak abych tu postavu nějak udržela. Ale zase jsem se uklidňovala tím, že režisér udrží mě, a já pak udržím Markétu. A ve finále se mi hrála moc dobře, bylo mi v ní moc hezky. Vlastně asi poprvé jsem hrála něco tak odlehčeného,“ říká herečka s tím, že pro ni bylo zajímavé zahrát si starší ženu, která nemusela vypadala mladě a krásně.

Trailer k filmu Bourák

Muže, jenž jí přidělává vrásky, si zahrál Ivan Trojan, dceru studentka konzervatoře Veronika Marková. „S Verunkou jsme si vytvořily úplně reálný vztah matka dcera, takže jsem ji začala peskovat i v běžném životě mimo záběr a zároveň jsem ji i občas maminkovsky mimo záběr poňuchňala,“ svěřila Boková.

Bourák má být dle tvůrců mixem černé komedie, gangsterky a sociálního dramatu. Ústředním tématem filmu je snaha dcery (Marková) zachránit manželství svých rodičů (Boková a Trojan) dřív, než půjde celá rodina ke dnu. Do distribuce půjde 11. června.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám