Hlavní obsah
Článek

Vidět tento pár bok po boku ve společnosti se jen tak nepoštěstí. Světově proslulá spisovatelka a scenáristka Joanne Kathleen Rowling (53) na akce vyráží spíš bez manžela, anesteziologa Neila Murraye (47). Světová premiéra filmu Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny ale byla speciální příležitostí, na které chtěl být své ženě po boku. Vyrazil slavnostně, v kiltu.

Rowling a Murray se vzali v roce 2001 a mají spolu dvě děti, patnáctiletého Davida a třináctiletou Mackenzie. Pro spisovatelku jde o druhé manželství. Z prvního má ještě pětadvacetiletou dceru Jessicu.

J. K. Rowling se proslavila díky příběhu o čarodějnickém učni Harrym Potterovi, který obletěl celý svět a získal si srdce malých i velkých čtenářů. Fantastická zvířata sáze časově předcházejí. Autorka publikuje také pod mužským pseudonymem Robert Galbraith (např. Volání kukačky).

V jednom z raných rozhovorů Rowling uvedla, že spisovatelkou chtěla být odmalička. Už jako malá si prý vymýšlela pro sestru příběhy. „První příběh, který jsem sepsala (bylo mi asi pět nebo šest), byl o králíkovi, který se jmenoval Králík. Dostal spalničky a navštívila ho včela Miss Bee. A od té doby jsem chtěla být spisovatelkou, i když jsem to málokomu řekla,“ svěřila.

Reklama

Další články

Načítám