Hlavní obsah
Článek

Herečka Judit Bárdos, kterou známe z filmu Andrey Sedláčkové Fair Play, se objeví v novém seriálu České televize Svět pod hlavou. A opět jde o příběh z 80. let minulého století. Bárdos hraje lékařku Kristýnu, hlavní mužské roli ztvárnili Ivan Trojan (Martin Plachý) a Václav Neužil (Filip Marvan).

Policista Filip musí ukrást důkaz, aby zachránil svého bratra před mafií. Srazí ho však auto (v současnosti) a on upadá do bezvědomí. Probouzí se v nemocnici, jenže v roce 1982. Během hledání odpovědí na dotazy jako ‚Jak se v minulosti ocitl?‘ a ‚Je cesta zpátky?‘ nebo ‚Proč se propadl v čase do období těsně před svým narozením?‘ je Filip nucen vyšetřovat sérii detektivních případů z prostředí severních Čech.

Jeho parťák Martin je cynik, který se po svém naučil žít v době, v níž komunistickým heslům věří jen málokdo, Kristýna v podání Judit Bárdon je ‚zklamaná a otrávená z doby, ve které žije, zároveň má nadhled a dělá svou práci poctivě‘. Herce Václava Neužila a Ivana Trojana na kriminálce severočeského oddělení SNB doplňují Jan Budař, Tomáš Jeřábek a Václav Kopta.

„Člověk z demokratického světa je konfrontován s totalitním režimem. Ze začátku je to groteskní, skoro zábavná zkušenost, později ale začne jít o život,“ nastiňuje Marek Najbrt, jenž se o režii podělil s Radimem Špačkem, co mohou diváci čekat.

Reklama

Další články

Načítám