Hlavní obsah
Článek

Návštěva indického slumu asi není pro většinu lidí představa vysněné dovolené. Slovo ‚vysněná‘ ale není to pravé ani v případě člena kapely Mandrage Pepy Bolana, zcela jistě to ale byla představa lákavá. Muzikant podlehl a do Indie vyrazil v doprovodu nevlastní dcery na deset dní. A každému by takový zážitek doporučil.

„Vytuněné pláže s koktejl bary mám samozřejmě taky rád, ale ta pravá esence a romantika cestování se pro mě skrývá v návštěvě míst, která nejsou katalogově zajímavá. Vidět realitu života obyčejných lidí, jejich zvyky, kulturu a možná tím pak i pochopit věci, které můžou být pro nás naprosto nepochopitelné,“ říká Bolan, pro kterého bylo deset dní v Indii nezapomenutelných.

„Viděl jsem největší bídu, jakou si dovedete představit. Děti narozený v hromadách odpadků, neuvěřitelnou koncentraci mrzáků, žebráků, lidí s různým tělesným i mentálním postižením. Zvířata žeroucí plasty ze zoufalství. Kremace lidí na břehu Gangy, jejichž ohořelá těla se následně vhodí do vody, ve které se ostatní koupou a někteří ji i pijí,“ vyjmenoval nejsilnější zážitky. „Strávil jsem týden v Dharavi slumu v Bombaji a následně pár dní ve Váránasí, které považuji za jedno z mála míst, které jde v současném světě označit za ryzí středověk. Tam si člověk uvědomí, jak se tu máme opravdu dobře,“ dodal.

Teď už je zpět, kapela aktuálně jede turné Všechny kočky tour part II, které celkem navštíví 17 měst. Začalo 7. října a skončí 10. prosince. „Hledali jsme efektní a funkční koncept, na který nás nakonec navedla samotná hudba z posledního alba. Ta sice zní současně, ale odkazuje k sedmdesátým letům, tedy k době disko koulí a zrcadel,“ uvedl Bolan k vizuální stránce turné.

Pak se skupina na víc než rok od samostatných koncertů odmlčí a bude připravovat novou nahrávku. „Na jaře a na podzim 2017 hrát nebudeme, pouze v létě se ukážeme na několika festivalech, jejichž nabitý line up nám nedovolí připravit si tak propracovanou scénu jako na turné. Se samostatnými koncerty se vrátíme až za více než rok. Mezitím bude kapela pracovat na novém albu,“ uvedla manažerka Mandrage Lucie Hájková.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám