Hlavní obsah
Článek

Stejně neodmyslitelně jako moderátorská dvojice Tereza Kostková a Marek Eben patří ke StarDance také doprovodná kapela Moondance Orchestra a její zpěváci. Ti jsou sice jakoby v pozadí, ale bez nich by to nešlo... „Doprovázení tanců, to je zodpovědná práce, protože ty vokály, tam je to hodně na soustředění. Máte určitý hlas, který musíte držet s ostatními a nevyčnívat, být opravdu oporou. A sólové zpívání je zase víc slyšet, tam absolutně nesmíte udělat chybu,“ říká jedna ze čtveřice, zpěvačka Dasha.

Ta stejně jako Michal Cerman, Naďa Wepperová a Dušan Kollár tanečníky svým hlasem doprovází už deset let, letos poprvé jako máma. Koncem července porodila dceru Žofii. To byste na její postavě ale nepoznali, jak už to tak u drobných žen bývá.

Moondance Orchestra, již vede Martin Kumžák, vznikla před deseti lety - právě kvůli StarDance. Za tu dobu odehrála spousty písní a originálních aranžmá, z nich některá jsou nezapomenutelná. Mezi ta nejbizarnější kapelník Martin Kumžák řadí loňské paso doble pro Lukáše Pavláska s Lucií Hunčárovou, vzniklé z písně Yellow Submarine od Beatles.

Jak vlastně probíhá výběr skladeb pro jednotlivá kola? „Většinou přinášejí návrhy sami profesionální tanečníci. Spolu s dramaturgy pořadu buď danou skladbu schválíme, nebo navrhneme naši alternativu. Je fajn, že výběr probíhá takto. Tanečníci mají úplně jiný pohled na hudbu než muzikanti, a tak se nám kolikrát dostanou do ruky skladby, které bychom na první dobrou do výběru nezařadili,“ říká Kumžák.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám