Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Modelka Simona Krainová (51) před dvěma týdny šokovala, když se v příletové hale na letišti v Ruzyni objevila s úplně rudým obličejem. Spekulovalo se o tom, zda si na dovolené na Lanzarote nespálila obličej anebo neabsolvovala chemický peeling. Jednalo se ovšem o kampaň k nemoci rosacea, neboli růžovka, která postihuje každého dvacátého Čecha.

"Spousta lidí, kteří tou nemocí trpí, sami nevědí, že se jedná o nemoc a že se dá v současné době celkem úspěšně léčit. Myslí si, že je to následek jejich životního stylu, stresu, konzumace alkoholu anebo kořeněných jídel, kdy obličej zčervená, ale časem už se toho nemohou zbavit a stupňuje se to," řekla nám Simona.

"Chtěla jsem si i vyzkoušet, jaké to vlastně je. Když mne oslovili, abych byla součástí kampaně, tak jsem si říkala, že to není tak hrozné. Pak jsem se ale nechala nalíčit a byla jsem překvapená, kolik lidí mne zastavovalo, kolik se jich za mnou otáčelo. Přestože jsem na pozornost zvyklá, bylo to velmi nepříjemné. Musí to být hrozné pro sebevědomí těch nemocných," dodala Krainová, která jako tvář kampaně Červená červené vystřídala Lucii Křížkovou (39) a Libora Boučka (43).

Modelka je sice krásná, ale sama během dospívání také mívala problémy s pletí. "Přesně si vzpomínám na první setkání se Sagvanem Tofim (59), kdy jsem byla v Opavě na nějaké soutěži Miss. On tam koncertoval spolu s Michalem Penkem a přišel za mnou, upřeně na mne zíral a řekl mi, že jsem neskutečně krásná a bude ze mne hvězda, protože jsem nejhezčí široko daleko i s těmi beďary na čele," zavzpomínala.

Kvůli potížím s akné přišla i o lukrativní zakázku. "V osmnácti jsem měla mít jednu ze svých velkých kampaní, bylo to na nějaké auto. Letěla jsem do Kapského Města v Jihoafrické republice, kde se měla fotit na billboardy. Byla jsem hrozně nadšená, že si vybrali právě mne, strávila jsem v letadle asi čtrnáct hodin. A když se pak na mne klient podíval, řekl mi, že s touhle pletí se nedají beauty fotky nafotit. Posadili mne do letadla, poslali mne domů, práci mi nezaplatili a moje agentura musela zaplatit i náklady. Těmito věcmi jsem se trápila, na sebevědomí to nepřidá, zvláště když se obličejem živíte. Proto dokážu i dobře pochopit, jak se cítí ti nemocní," uzavřela.

Reklama

Další články

Načítám