Hlavní obsah
Článek

Sobotní předávání cen ankety popularity Český slavík dosud rozdmýchává pořádné emoce. Za vše může úspěch kontroverzní kapely Ortel. Tu nepřímo podpořila i od té doby extrémně kritizovaná Lucie Bílá (58). A nejen ona. Také Lucie Borhyová (46) a Lucie Vondráčková (44) řekly něco, za co se jim nyní dostává nelítostné kritiky. Hlasujte v anketě na konci článku!

Ortel a její frontman Tomáš Hnídek brali v kategoriích skupina a zpěvák druhé místo. To neunesl Radek Banga Gipsy.cz, vypískal je, a se vztyčeným prstem opustil sál. „Dneska Ortel, zítra Hitler. Doufám, že k tomuto nedojde, že nejsme hloupí,“ uvedl k tomu po přímém přenosu.

Za svá gesta si vysloužil kritiku od Lucie Bílé. Ortela, který dle Radka Bangy hlásá nenávist, rasismus a xenofobii, vlastně podpořily také Lucie Vondráčková, která si myslí, že anketa potřebuje názorovou pestrost, i Lucie Borhyová, jež řekla, že názory lidí je třeba respektovat. Přesto, že jejím kolegou je černoch Rey Koranteng a Ortel běžně zpívá texty zaměřené proti černochům, se nijak kriticky proti šíření nesnášenlivosti ve společnosti nevyjádřila.

A za údajný alibismus všech tří dam jim teď Banga pěkně vycinkal!

„Četl jsem, co pronesly. Jsou to bohužel lidé, kteří místo toho, aby se snažili rozpoznat realitu, jediné, o co se zajímají, je jejich popularita. Bílá to řekla proto, aby si nerozházela lidi, aby nepřišla o hlasy. Je jako většina lidí, kteří nedokáží rozpoznat, co je Ortel a Tomáš Hnídek zač. Druhá věc je, že jedou na autopilota. Lucce Bílé se to prohlášení nepodařilo. Vzhledem k tomu, že je napůl Romka, a všichni to tu ví, a že něco znamená, asi se měla společensky vyjádřit jinak,“ myslí si Banga. A přisadil si.

„Myslela si v tu chvíli, že kalkuluje se svým obecenstvem, ale to se jí vrátilo. Vlastně se sama ukázala,“ tvrdí. A pak řekl další věc, která se některým zpěvačkám líbit nebude.

„Lucka Vondráčková a ty ostatní vlastně žijí už jen z té ankety. To jim dělá živnou půdu. Z jejich strany je to vlastně skoro pochopitelné,“ dodal s tím, že za svými názory si stojí, a že se nenechá zastrašit ani od prý ultranácků, kteří mu nyní vyhrožují smrtí.

Zklamaly vás Bílá, Borhyová a Vondráčková tím, že nekritizují šíření nenávisti?
Ano
26,9 %
Ne
55,1 %
Neřeším to
18 %
Celkem hlasovalo 100468 čtenářů.

Reklama

Další články

Načítám