Hlavní obsah
Článek

Tak dlouho se jí snažili dostat na kobylku, až se jim to podařilo! Matka suverénně nejpopulárnější české televizní tváře Lucie Borhyové (46) Alena Borhyová (58) byla do této doby místostarostkou Prahy 8, teď ale urychleně kvůli skandálu balí kufry!

Podle opozice totiž žena, která na svůj věk vypadá neuvěřitelně, vykonávala už nějakou dobu svou funkci nezákonně, jelikož se v lednu přestěhovala z pražské Libně do Dolních Chabrů. Žít v jiné městské části, než kde se na komunální úrovni politikaří, se nesmí. Sama politička raději odstupuje, i když je velmi zklamaná.

Vysvětluje, že hranice Prahy 8 je v ulici, kde nyní bydlí, navíc Dolní Chabry jsou rozšířeným územím pražské osmé městské části, takže se porušení zákona nedopustila. Protože ale nechce ubližovat své straně, do konce října odejde. „Moje politická kariéra byla násilně přerušena. Mám vztek, že to skončí na takové v podstatě blbosti,“ řekla Blesku Alena Borhyová.

Už loni se ji snažili vystrnadit z radnice ve chvíli, kdy tam probíhala aféra s dvojím tiskem radničních novin. Alena Borhyová za to nemohla, přesto se kritika snášela na její hlavu. Bylo na ni dokonce podáno trestní oznámení. Tuhle vlnu nevole přežila nakonec bez úhony, když škodu zhruba čtvrt miliónu korun zaplatili dohromady zastupitelé. Nejnovější tlak už ale neměla šanci ustát.

Dosavadní sympatická politička se sice slavné dceři snažila pomáhat s dvěma vnoučaty, kvůli radniční práci ale neměla moc času. To se teď patrně změní a Lucčina paní na hlídání možná brzy bude bez práce.

Reklama

Další články

Načítám