Hlavní obsah
Článek

Stejně jako řada dalších umělců nesmí na jeviště, a tak se rozhodla zabavit jinak. Do šití roušek, kterých je stále v Česku nedostatek, se po Dagmar Havlové (71) a Lucii Bílé (58) pustila i Iva Janžurová (82). Ta stejně jako ostatní šije jednu roušku za druhou.

Fotkami s Ivou Janžurovou za šicím strojem se pochlubilo Národní divadlo, na jehož prkna stále vitální herečka v těchto dnech nemůže. Důraz klade nejen na pečlivé ušití roušky, ale také na její údržbu, kdy každý kus propláchne a následně vypere na 95 stupňů.

Herečka poslala svým fanouškům také vzkaz, a to prostřednictvím Divadla Kalich, kde také pravidelně vystupuje.

„Naši drazí diváci! Zlý virus nás teď odlučuje, nevím, jak je vám, ale mně je z toho hodně smutno. Musím se pořád štípat do tváří i jinam, abych se ujistila, že to není jen ošklivý sen. Napomenutí shůry? Nevážili jsme si dost toho, co nám divadlo dávalo? Myslím navzájem? Každopádně teď, sice nedobrovolně, ale i jako velké poznání, přichází jistota, jaká bezradnost a prázdnota nastává, když se nemůžeme - vy v hledišti a my před vámi na pódiích - setkávat,“ svěřila Janžurová, které chybí diváci a těší se na to, až bude zase moct hrát.

Podívejte se, jak si vyrobit roušku bez šití.

Reklama

Další články

Načítám