Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucie Bílá (58) se prý už nemůže dočkat jara. K oblíbenému ročnímu období se aspoň na chvíli přiblížila během návštěvy pražské Botanické zahrady, kde společně s herečkami Ivou Hüttnerovou a Michaelou Kuklovou slavnostně zahájily výstavu orchidejí ve skleníku Fata Morgana.

Zlatá slavice zde obdivovala vše zelené a kvetoucí, neboť ona sama se z pěstitelských úspěchů příliš netěší. „Zasadila jsem ředkvičky, když uzrály, byly moc dobré, ale bohužel, tím moje snahy o pěstování skončily. Možná v budoucnu se budu této činnosti věnovat víc, teď nestíhám,“ přiznala Lucie.

Bílá má u svého domu v Otvovicích sice velkou zahradu, ale pěstitelské úspěchy zatím neslaví. Prostě není čas. Hraní a zpěv jí nedovolují, aby se, přestože má květiny a zdraví prospěšnou zeleninu ráda, této činnosti věnovala.

„Letos uplyne devět let od doby, kdy jsem zde jako první vysadila vzácnou orchidej v rámci projektu Kořeny osobností a stále si téhle pocty být první považuji. Proto jsem ráda, že tu mohu být i dnes jako patronka letošní výstavy. Tyhle květiny mám opravdu moc ráda a preferuji především ty bílé. A rozhodně ne proto, že připomínají mé jméno, prostě se mi líbí,“ se smíchem doplnila zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám