Hlavní obsah
Článek

Lucie Bílá (58) sice na jednu ze svých prvních lásek, dětskou hereckou hvězdu Tomáše Holého (†22), vzpomíná s láskou, přesto jí ale jeho skon v březnu 1990, kdy nezvládl řízení v opilosti a narazil do stromu, dodnes přidělává starosti. Má obrovský strach o svého syna Filipa, který je v podobně bláznivém věku a sám si chce brzo dělat řidičák!

„Filip chce samozřejmě jako každý kluk řídit. Strašně se toho auta bojím! Byla jsem blízko Tomáška Holýho, když odešel,“ vysvětluje Lucie Bílá v TopStaru, který Prima family vysílá ve středu večer. Trauma ze smrti muže, jenž si zahrál například ve filmech Jak vytrhnout velrybě stoličku nebo Pod jezevčí skálou, a kterému byla po boku pouhé čtyři měsíce, tak dodnes nevymizelo.

"Ještě pár měsíců se vyspím a pak už nebudu spát,“ děsí se autoškoly svého syna Lucie. „Začínat budu za měsíc a nepřeju to tomu člověku, který mě dostane. Doufám, že tam bude mít tu brzdu na druhé straně, aby za mě mohl brzdit,“ směje se bezstarostně Filip, o jehož vztahu se slavnou mámou se v reportáži dozvíme mnohem více.

Lucie Bílá dobře ví, o čem mluví, když se jí dodnes vzpomínky na Tomáše Holého vracejí. „Ještě na pohřbu jsme byli přesvědčeni, že je to nějaká jeho hra. Když mamince Tomáše přišli říct tu zprávu, vyhodila je, nevěřila tomu,“ vzpomínala před pár lety v jedné upřímné zpovědi. O smrti svého miláčka se tehdy dozvěděla od bytného, který jí přinesl noviny s titulkem: Mladý hrdina zesnul. „Na ten pocit nikdy nezapomenu. Do té doby jsem si myslela, že se mi nic nemůže stát. Poučilo mě to na celý život. Tak výborný člověk, který navíc dělá radost celému národu, nemá tak mladý odcházet,“ vyznala se.

Ke cti je jí nutno přiznat, že přes veškerý svůj strach se nesnaží synovi nic zakazovat. A jako každá máma bude asi jen po večerech sedět doma a nervovat se, dokud Filip neotevře dveře a nevrátí se v pořádku z cest.

Reklama

Další články

Načítám