Hlavní obsah
Článek

Jeho příběh patřil k tomu nejdojemnějšímu, co uplynulá třetí řada soutěže Česko Slovensko má talent přinesla. Jedenáctiletý talentovaný bubeník Andrej Kampf žije jen s otcem a sestrou ve velmi chudých podmínkách, děti nemají ani hračky a vlastní matka na ně kvůli závislosti na alkoholu kašle. Případnou výhru chtěl Andrej dát na maminčinu léčbu. A i když se vítězem nestal, porotkyně Lucie Bílá (58) se teď rozhodla, že mu pomůže až ke statisícům, aby mu jeho přání splnila!

Rodina, která se na semifinále a finále Talentu dostala jen díky tomu, že dostala sponzorský dar od podnikatelů, jinak by neměla ani na cestovné, je z kroku Lucky šokovaná. Ta totiž dva měsíce v kuse háčkovala pro Andreje velký obraz anděla. Původně mu ho chtěla dát k Vánocům, nakonec se ale rozhodla jinak. „Pak mě napadlo, že je to vlastně hloupost. Že bude mnohem lepší, když dám obraz do dražby. A teď můžu jenom doufat, že získáme spoustu peněz, které pomohou rodině i mamince,“ řekla zpěvačka. Aukce na Aukru běží od 28. listopadu do 8. prosince.

Věci vlastnoručně vyrobené Luckou Bílou se draží tradičně za statisíce. Doufejme, že tomu tak bude i tentokrát, a že pak rodině zbude nejen na léčení závislé matky, ale také na dárky pro děti.

„My jsme plánovali, že v případě výhry bychom jednak zaplatili léčbu, a pak bych dětem koupil počítač a kolo, prostě takové ty běžné věci, které jiné děti mají. To gesto Lucie Bílé je jedinečné,“ řekl se slzami v očích bezprostředně po skončení finálového přímého přenosu otec Andreje Josef Kampf.

Reklama

Další články

Načítám