Hlavní obsah
Článek

Legendární skupina Nerez byla v minulosti neodmyslitelně spjata s Vítem Sázavským, Zdeňkem Vřešťálem, a především Zuzanou Navarovou (†45).

Ač se zdálo, že se jedna z našich nejpopulárnějších folkových skupin už nikdy fanouškům nepředstaví, loni ohlásila velký comeback. Nezapomenutelnou Navarovou nahradila v původním triu půvabná muzikálová zpěvačka Lucia Šoralová.

Manželka skladatele Ondřeje Soukupa (72) se pustila i do nahrávání nové desky s příznačným názvem Zlom. „Album Zlom je podle našeho názoru naprosto výjimečné. Lucia Šoralová (46) je inspirativní zpěvačka i autorka. Máme pocit, že je to úplně stejné jako před mnoha lety, když své písně nosila Zuzana Navarová,“ řekl k projektu Zdeněk Vřešťál.

Šoralová se už samozřejmě objevila i v klipu k písni Klec, který se natáčel na venkovském hřbitově. Odehrává se ve dvou časových rovinách, před 2. světovou válkou a v současnosti. Kromě hudebníků a zpěváků ze skupiny Nerez&Lucia hrají, jak v textu písně i ve scénáři, hlavní roli katolická dívka Marie a židovský chlapec Izaac.

„Jejich velkou lásku přerve válka a čas, symbolizovaný parní lokomotivou, se neodvratně valí do současnosti. Tempo se stále zrychluje až do finálního tance obou nešťastně zamilovaných milenců. Klip je podobenstvím o rozděleném světě. A jenom láska nás spojí,“ komentoval klip i text písně Vřešťál.

Fanoušci kapely Nerez se mohou těšit nejen z nové desky a klipu. V březnu Nerez s Lucií Šoralovou vyrazí na koncertní šňůru, a tak se po delší době představí naživo.

Související témata:
Nerez

Reklama

Další články

Načítám