Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Za dobu pandemie vyměnila většina lidí svůj šatník a mnohem častěji se na ulici objevovali v teplákovkách, či jiném pohodlném sportovním oblečení. Zpěvačka Lizzo (35) ovšem nikdy nešla s proudem, a zašla ještě o kousek dál.

Na večeři, kde ji na ulici zaskočila hromada paparazzi fotografů, dorazila prostorově výraznější zpěvačka jen v rozepnuté košili, pod kterou snad měla alespoň spodní prádlo.

Lizzo je známá a oblíbená pro své razantní názory na to, jak kdo vypadá a nenechá se rozhodit komentáři o tom, že je větší, než je společensky přijatelné. „Většina lidí je přesvědčena a učena tomu, že místo takzvané body positivity, tedy pozitivnímu přístupu k tělu nehledě na jeho konfekční velikost, podporují automaticky body negativitu. Je to nebezpečné a zneklidňující,“ vyjádřila se před časem Lizzo, která má pocit, že slovní spojení body positivity už ztratilo svůj původní význam, a tak chce, aby došlo k posunu diskuse o tělesných schránkách víc k normalizaci.

„Původně byl pojem body positivity určen holkám s velkými zadky, striemi, povislými břichy, stehny, mezi kterými není několikacentimetrová mezera... Zkrátka všem normálním ženám, které nenosí velikost S. Ovšem obezita není něco, co se dá zařadit do kolonky body positivity. Být tlustý není cool. Být tlustý je normální,“ zakončila svou myšlenku zpěvačka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám