Hlavní obsah
Článek

Na hranice Polska a Ukrajiny se vypravila také Lilia Khousnoutdinova (35) s kamarádkou a ředitelem jejího nadačního fondu. "Dovezli jsme dvě plná sedmimístná auta potřebných věcí a zpět vzali tři dospělé a šest dětí," informovala.

Popsala také situaci na hranicích, kde je pomoc stále potřeba. "Nemají všude všeho dost. Ty věci nejsou vyhozené, teritoriální armáda a dobrovolníci všechno třídili tak rychle, že jsem se ani nestíhala divit. Chvíli jsem pomáhala třídit dámskou hygienu a mizela mi doslova pod rukama. A ne, není všude dost řidičů. My s kamarádkou jsme byly jedna z mála ženských posádek a dobrovolnice nám okamžitě svěřily zranitelnou rodinu. Každých pár minut přijížděl další a další autobus," popisovala Lilia, která je se svojí jazykovou výbavou schopna se s Ukrajinci domluvit.

S nadačním fondem plánuje další pomoc. "Je to kapka v moři, ale i tak jsem za svoji kapku v moři vděčná. Bude se to stupňovat. Proto vymýšlíme způsoby, jak pomáhat efektivně v následujícím období. Dnešek posloužil i jako výzkum terénu," popsala po 1600 km dlouhé cestě, na jejímž konci osobně odvezla do bezpečí maminku se dvěma dětmi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám