Hlavní obsah
Článek

Má půvabnou tvář, tělo, ale i herecký talent. A to až takový, že ji to dostalo do světa. Táňa Pauhofová (40) si teď mne ruce, protože sklízí velký úspěch v zahraničí!

Za všechno může její role Lídy Baarové (†86) ve stejnojmenném filmu, který v kinech loni pokořila pouze bezkonkurenční pohádka Anděl Páně 2. Tu by ale v cizině ani moc nechtěli, v zahraničí prý našim dílům pro děti moc nerozumí.

Producentům Lídy Baarové se film podařilo jako úplně první český dostat na druhou největší videotéku světa pro předplatitele, která vytvořila takové seriálové skvosty jako Domek z karet (House Of Cards), Narcos o kolumbijském drogovém baronu Pablu Escobarovi nebo oceňovaný retro hororový seriál Stranger Things.

V celkem 190 zemích světa je tak nyní české drama k dispozici stamiliónům diváků a vede si zatím skvěle, podle statistik patří nyní k nejsledovanějším. Časem bude snímek možná slavnější než Svěrákův oscarový Kolja! A Táně Pauhofové tahle cesta může klidně pomoci i ke kariéře v zahraničí.

„Je to velký úspěch nejen pro nás, ale pro celou českou kinematografii. Vůbec poprvé tato uznávaná videoslužba do své celosvětové distribuce zařadila český film, na což jsme hrdí. Všichni jsme na něm nechali duši. Jednání trvala téměř rok, ale díky tomu se otevřely dveře i dalším českým snímkům,“ tvrdí producenti.

Film pod zahraničním názvem Devil's Mistress (Ďáblova milenka) ukazuje životní příběh slavné české prvorepublikové herečky, která měla románek s hrůzným nacistickým pohlavárem Josephem Goebbelsem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám