Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Kdo chce uspět v šoubyznysu, ten se musí jmenovat tak, aby si ho fanoušci pořádně zapamatovali! To dobře vědí už skoro sto let nejen zahraniční, ale i české celebrity. Některé se původně jmenovaly tak, že možná vyprsknete smíchy.

O původních jménech Michala Davida (Vladimíra Štancla), Lucie Bílé (Hana Zaňáková) nebo Olgy Lounové (původně byla Pytlounová) se všeobecně ví. Stejně tak o Petře Janů, která je původně naopak, Janou Petrů.

Už méně známé je ale například to, že ženami oblíbený zpěvák Marek Ztracený (39) byl původně Miroslav Slodičák, což je ale tak nemastné a neslané jméno, že by neprorazil ani před místní sokolovnou. Nudou zavánělo i původní jméno Heidi Janků (61) (Hantlová), Milana Pitkina (Křivský), Kateřiny Kristelové (44) (Blažková) nebo Ester Kočičkové (Renata Pařezová – Divišová).

Jen fajnšmekři dnes ještě vědí, že Hana Hegerová nosila v občance původně jméno Carmen Farkašová. Nebo že Lída Baarová (†86) byla k uzívání nezajímavě jmenující se Ludmilou Babkovou.

Z mladších umělců se můžeme zmínit třeba o Xindlovi X (Ondřej Ládek), naopak s Vojtou Dykem se to prý má jinak, než se tvrdí. Jeho otec byl Pytlík, matka byla za svobodna Dyková, i po svatbě ale užívala dívčí příjmení, které raději po narození syna dala i Vojtovi, aby celý život netrpěl…

Reklama

Další články

Načítám