Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Libuška Šafránková (†68) po delší době veřejně promluvila. Sympatická herečka, která je navždy spjata s rolí Popelky, zavzpomínala na zesnulého Jiřího Menzela (†82).

Oscarový režisér ji obsadil například do filmů Vesničko má, středisková, Donšajni či Slavnosti sněženek.

„Byl úžasný, hravý, prostě báječný a měl velkou trpělivost, kterou nám obětoval, když nás učil časovat gagy, aby z toho vyšel fór,“ řekla Radiožurnálu Šafránková, podle níž byl Menzel unikátní osobností.

Vzpomínka Olgy Menzelové na Jiřího Menzela

„Pořád chci doufat, že měl svoje žáky na FAMU a kolem sebe spoustu lidí, kteří se od něj učili a kteří měli hodně co nasát z jeho osobnosti,“ míní herečka, jež s Menzelem, spolupracovala i v divadle.

„Byla jsem mladá holka, a pro mě tohle byla úžasná škola. On spíš pípal, nebyl slyšet, a tak jsme museli být všichni potichu, abychom slyšeli, co nám říká,“ vzpomínala Šafránková.

Jiří Menzel zemřel v sobotu večer obklopen rodinou. V posledních letech ho trápily zdravotní problémy způsobené infekcí v mozku.

Reklama

Další články

Načítám