Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vánoce a Libuška Šafránková (†68). Bez pohádek s oblíbenou herečkou se o svátcích neobejde snad žádná česká domácnost.

Legendární Tři oříšky pro Popelku patří k našim nejpopulárnějším pohádkám a Šafránková coby představitelka Popelky byla pro režiséra Václava Vorlíčka opravdovou trefou do černého.

Sympatická herečka s nezaměnitelnými půvaby se perfektně hodí do rolí princezen, ve kterých vynikala především v 70. a 80. letech.

Nezapomenutelná byla i v krásných pohádkách Princ a Večernice či Třetí princ (zde se objevila rovnou ve dvojroli princezny Mileny a princezny ze skal).

Do paměti diváků se Šafránková zapsala nejen v těchto slavných snímcích. Na televizních obrazovkách těšila všechny své věrné příznivce i v méně známých pohádkách, které nedosáhly takové slávy jako již zmíněné Tři oříšky pro Popelku.

Zmiňme například Jablíčko se dokoulelo, Vojáček a dračí princezna či novější pohádku Fišpánská jablíčka. Kterou ze zmíněných pohádek s legendární Libuškou Šafránkovou máte nejraději? Hlasujte v anketě pod článkem.

Která zmíněná pohádka s Libuškou Šafránkovou se vám líbí nejvíc?
Tři oříšky pro Popelku
82,5 %
Jablíčko se dokoulelo
1,2 %
Princ a Večernice
8,9 %
Třetí princ
5,7 %
Vojáček a dračí princezna
0,9 %
Fišpánská jablíčka
0,8 %
Celkem hlasovalo 2564 čtenářů.
Související témata:

Reklama

Další články

Načítám