Hlavní obsah
Článek

Josef Abrhám (†82) odešel do hereckého nebe za svou životní láskou Libuškou Šafránkovou (†68). Vynikající herci tvořili harmonický pár 45 let. Celý život se vzájemně podporovali a pečovali o sebe. Abrhám se s o čtrnáct let mladší Šafránkovou oženil v roce 1976. Společně vychovali syna Josefa (45), který je režisérem, scenáristou a producentem.

Jeden z nejvýznamnějších českých herců okouzlil svou budoucí ženu téměř okamžitě. Když se poprvé setkali v divadle, Šafránková prý ihned prohlásila: „Toho si vezmu“. Tehdy ještě netušila, jak moc se její věta blíží k pravdě. Jiskra ostatně přeskočila oboustranně. Chodili se dívat na představení toho druhého a dlouho si vykali. Scházet se mohli díky Pavlu Landovskému (†78), který Šafránkové pomohl sehnat v Praze byt.

Háček byl v tom, že Abrhám byl v době seznámení se Šafránkovou zadaný. Jeho přítelkyní byla zpěvačka Naďa Urbánková. Osudové lásce ale nejde poručit. Urbánková se o tom, že se Abrhám schází s jinou, dozvěděla, jak už to tak bývá, jako poslední, když jí o milostném poměru řekla kadeřnice. Dlouhou dobu byla na Abrháma naštvaná, protože ji dva roky vodil za nos, ale už mu dávno odpustila a všechny rány zahojil čas.

Abrhám se Šafránkovou společně zářili i na filmovém plátně. Už coby manželé si zahráli například v komedii Svatební cesta do Jiljí nebo ve filmu Vrchní, prchni!, který patří vůbec k nejoblíbenějším českým filmům. Naposledy se jako herci potkali ve vánočním snímku Přijde letos Ježíšek? (2013).

Reklama

Další články

Načítám