Hlavní obsah
Článek

Během rodinné mše za zesnulou Libuši Šafránkovou (†68), při které se s národem milovanou Popelkou naposledy rozloučili její nejbližší, vystoupil zpěvák a herec Jiří Macháček s kapelou MIG 21. Přál si to hereččin syn Josef Abrhám ml.

„Milá Libuško, o tvém odchodu jsme se dozvěděli v den našeho koncertu, a protože jsme věděli, že jsi měla ráda písničku Snadné je žít, tak jsme ti jí během toho koncertu spontánně věnovali, a pak mi zatelefonoval můj kamarád, tvůj syn Pepa, abychom ti ji zahráli ještě jednou tady, na poslední cestu,“ uvedl skladbu Macháček.

„Děkujeme ti, že jsi byla tou nejkrásnější pohádkovou bytostí našeho dětství, děkujeme ti za všechno, co jsi pro nás vytvořila a odpočívej v pokoji,“ dodal rozechvělým hlasem. Poté už se kostelem rozezněly hudební nástroje a hereččina oblíbená píseň.

Mše se konala pár hodin po veřejném rozloučení v kostele na pražském Spořilově. Během obřadu promluvilo a na českou hereckou legendu zavzpomínalo několik jejích kolegů a přátel, mezi nimi Jan Hrušínský, Ondřej Vetchý (61) nebo Dagmar Havlová (71).

V pátek 2. července se bude konat zádušní mše za zesnulou herečku v jejích rodných Šlapanicích u Brna.

Reklama

Další články

Načítám