Hlavní obsah
David Zápal
Článek

S nemocí (údajně měla rakovinu plic) bojovala v tichosti v ústraní, teď se ale velkolepě vrací. A zdá se, že úplně uzdravená! Národem milovaná Popelka Libuše Šafránková (†68) sice na podzim naznačovala, že pověsí kariéru na hřebík, ale opak je pravdou. Spolčila se s režisérem Janem Svěrákem a Terezou Voříškovou (34)!

Svěrákovi bude Libuška pomáhat při natáčení filmu Po strništi bos podle knížky jeho otce. Ve snímku jsou role jeho rodičů, které už dříve právě Zdeněk Svěrák (87) s Šafránkovou hráli v Obecné škole, ale podle scénáře mají mít pětatřicet let, proto Libušku přímo na plátně neuvidíme.

„Dohodli jsme se, že na roli připraví Terezu Voříškovou, která tam bude hrát maminku. Chtěli bychom, aby Tereza od Libušky odkoukala její způsob hraní, aby to na sebe trošku navazovalo,“ řekl Sedmičce Jan Svěrák.

Manžela Voříškové bude hrát Ondřej Vetchý. S Libuškou zatím po telefonu proklábosily strašně moc času a plánují se potkat a pustit se do příprav naplno.

Kromě toho Šafránková bude hrát v pohádce Jana Budaře královnu (Super.cz již informoval) a objevit se má také v režijním debutu svého syna Josefa Abrháma mladšího V klidu a napilno.

Napilno Šafránková, která loni raději žádnou práci neplánovala, skutečně má. Poslední její vzkaz fanouškům byl, ať si o ni nedělají starost, že je v pořádku. A počet jejích plánovaných aktivit to jen potvrzuje!

Reklama

Další články

Načítám