Hlavní obsah
Článek

Většina lidí zná Leoše Mareše (47) jako vtipkujícího moderátora s ostrým jazykem a zálibou v luxusu. Teď ale překvapil. Během jednoho vysílání totiž dohnal k slzám nejen sám sebe, ale také své kolegy ve studiu a jistě i plno posluchačů.

Stalo se tak, když četl dojemný příběh ženy, která zjistila, že jí zbývá už jen pár měsíců života, a rozhodla se sepsat pro svého muže manuál na výchovu jejich synů. A to Mareše coby dvojnásobného otce nenechalo klidným. „Mám tady něco, co napsal sám život. Zapůsobilo to na mě velkým způsobem. Je to pro mě samozřejmě silnější a víc to prožívám, protože mám podobně staré děti,“ řekl Mareš ve vysílání Evropy 2.

Když pak část manuálu četl, bylo znát, že ho příběh dojal natolik, že se neudržel a rozbrečel se. „Dej klukům do pokoje fotografie nás dvou. Nauč je všude chodit včas. Alespoň jednou týdně obědvejte společně… Najdi si ženu, která s tebou bude chlapce vychovávat, ať mají kompletní rodinu. Připomínej jim, co jsem měla ráda: chytání krabů, procházky, krmení ptáků. Však ty víš,“ četl Mareš seznam, který byl po smrti jeho autorky dokonce knižně vydán a stal se z něj bestseller.

Ticho, které následovalo, přerušily až znělky. Ani jeden z rozechvělých moderátorů totiž nebyl schopen slova.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám