Hlavní obsah
Článek

Od nedělní noci je v Česku kvůli koronaviru omezen volný pohyb osob. Lidé mají vyrazit pouze za tím nejnutnějším, což je práce nebo nákup, a pak směřovat hned domů. Pokud musí někdo opustit svůj domov, je důležité, aby tak činil s rouškou nebo respirátorem. To se však stále neděje. Ministr vnitra Jan Hamáček se proto rozhodl pro neobvyklý krok.

K osvětě o nošení ochranných pomůcek poprosil jednoho z nejvlivnějších influencerů u nás, a to Leoše Mareše (47). „Dobrý den přátelé, jsem doma, nevysíláme ranní show. Musím říct, že mě překvapila jedna věc,“ řekl v krátkém videu moderátor na Instagramu.

„Právě mi volal ministr vnitra pan Hamáček a poprosil mě, abych vám řekl to o těch rouškách. Myslím, že se o tom bavíme pořád, o rouškách. Musím říct, že zněl hrozně lidsky a hrozně příjemně a měl jedinou prosbu: než přivezou všechny ty roušky a respirátory, aby lidé vyráželi ven s čímkoli kolem pusy. Ať si dají šátek, nebo šálu, cokoliv. A když roušku máte, tak si ji vezměte,“ řekl Mareš a poprosil všechny své sledující, kteří musí vyrazit do ulic, aby tak učinili.

„Hrozně mě o to poprosil a já si myslím, že je to pravda, tak vám to říkám. Vím, že to víte, ale prostě vám to říkám,“ dodal moderátor.

Roušek a respirátorů je v Česku nyní nedostatek. Nemají je nejen lidé, nedostatkem trpí také nemocnice a lékaři. Již o víkendu tak řada lidí vsadila na zlaté české ručičky a začala si šít roušky doma. Teď je však důležité, aby všichni, co musí i přes karanténu opustit své bydliště, s ochrannou pomůckou do ulic vyrazili.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám