Hlavní obsah
Článek

Role otce Sereny a Venus Williamsových mu vážně sedla. Will Smith (55) se konečně dočkal svého prvního ocenění na Zlatých glóbech, a to za hlavní roli ve filmu Král Richard: Zrození šampionek.

Předávání Zlatých glóbů letos proběhlo bez televizního i online přenosu. Pro Willa Smithe to byla již šestá nominace. V letech 1993 a 1994 byl nominován za roli v seriálu Fresh Prince v kategorii televizní seriál a komedie. První rok jej porazil John Goodman ze seriálu Roseanne a další ročník to byl Jerry Seinfeld

V roce 2002 získal nominaci za film Ali, ale ten rok mu cenu vyfoukl Russell Crowe za roli ve snímku Čistá duše. V roce 2007 to byla nominace za film Štěstí na dosah, ale tehdy vyhrál Forest Whitaker za snímek Poslední skotský král. V roce 2016 neuspěl ani se snímkem Diagnóza: Šampión, tehdy získal Zlatý glóbus za hlavní roli herec Leonardo DiCaprio (49) za film Revenant: Zmrtvýchvstání.

Snímek Král Richard: Znovuzrození šampionek je životopisným dramatem natočeným podle skutečného a inspirativního příběhu rodiny Williamsových. Will Smith si zde zahrál otce slavných tenistek, který měl pro své dcery geniální plán, jak je dostat z ulic Comptonu v Kalifornii na světovou tenisovou scénu.

Osmého února budou oznámeny nominace na Oscara, kde Will dodnes také ještě neuspěl a byl nominovaný dvakrát, za roli ve filmu Ali a Štěstí na dosah.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám